Diaspora Start-up: Au ramas in cursa 34 de proiecte in care sa fie inclusi viitorii antreprenori care vor primi pana la 40.000 Euro

romani-diaspora-program-afacere-finantare-28914.jpg

Noutati in programul Diaspora Start-up: 24 de proiecte depuse de organizatii care vor sa devina administratori de granturi au fost respinse in prima faza a evaluarii, ramanand astfel in cursa 34 de proiecte mari, inainte de contestatii.

Autoritatea de Management (AM) a Programului Operational Capital Uman (POCU) din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), a anuntat, marti, 2 mai 2017, ca a respins 24 de proiecte depuse de organizatiile care voiau sa devina administratori de granturi in programul Diaspora Start-up, prin care romanii intorsi din strainatate vor putea obtine fonduri nerambursabile de pana la 40.000 de euro pentru deschiderea unei mici afaceri, in anumite conditii.

Potrivit sursei citate, cele mai multe proiecte au picat din cauza neindeplnirii a cate un singur criteriu, dar a fost si un proiect care nu indeplinea 14 criterii, iar un altul, 9 criterii. Solicitantii care au depus aceste proiecte pot face contestatie in perioada 3 – 9 mai 2017, prin sistemul electronic MySMIS 2014, a precizat AM POCU.

Aceasta este prima etapa a evaluarii, care a urmarit verificarea conformitatii administrative si eligibilitatii pentru apelul de proiecte POCU/89/3/7/Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana- Diaspora Start Up.

In acest apel au fost depuse 58 de proiecte, ceea ce inseamna ca in faza urmatoare vor ajunge cel putin 34 de proiecte. Proiectele au fost depuse in perioada 12 octombrie – 29 noiembrie 2016, insa procedura de evaluare a trenat.

Reamintim ca, in 31 martie 2017, ministerul de resort spunea ca in luna mai ar urma sa inceapa, estimativ, proiectele din programul Diaspora Start-up, in care sa fie inclusi romanii intorsi din strainatate, care vor sa faca o afacere in tara.

“Referitor la apelurile de proiecte Romania Start-up Plus si Diaspora Start-up, incepand cu luna ianuarie 2017 la nivelul Autoritatii de Management POCU a inceput procesul de evaluare a proiectelor. Evaluarea se face de catre personalul Autoritatii de Management, in ordinea depunerii, in baza unei metodologii si a unei grile. Estimam ca acest proces se va incheia pana la sfarsitul lunii aprilie, iar din luna mai se vor semna contractele de finantare”, a transmis Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in 31 martie 2017, la solicitarea StartupCafe.ro.

Sursa: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.