Dictionar finantari – litera M

dictionar finantari litera a

matrice logica = Set de concepte corelate care descriu intr-un mod operational cele mai importante aspecte ale unui proiect.

metodologie = Ansamblu de procedee folosite pentru atingerea unui scop.

microintreprindere = Intreprindere care are pana la 9 salariati, are o cifra de afaceri anuala echivalenta de pana la 8 mil. Euro si nu are ca actionar sau asociat, care detine peste 25% din capitalul social, persoane juridice care au peste 250 de angajati. Nu sunt incluse societatile bancare, societatile de asigurare si reasigurare, societatile de administrare a fondurilor financiare de investitii, societatile de valori mobiliare si societatile cu activitate exclusiva de comert exterior, precum si persoanele fizice si juridice a caror activitate principala o reprezinta cumpararea si revanzarea de produse sau inchirierea de bunuri mobile sau imobile.

model de buna practica = Modalitate de organizare si desfasurare a unui proces considerata similara unui standard de calitate.

monitorizare = Activitate de colectare sistematica de informatii privind modul de desfasurare si rezultatele anumitor activitati. Constituie o etapa indispensabila pentru desfasurarea evaluarii activitatilor respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.