Dictionar finantari – litera R

dictionar finantari litera a

raport anual = Document cu periodicitate anuala in care este prezentat stadiul de derulare si rezultatele unei activitati sau proiect.

raport de monitorizare = Raport care prezinta situatia desfasurarii unui proiect in functie de planul de lucru stabilit anterior; deseori, este realizat de un observator extern.

raport final de activitate = Instrument de monitorizare a implementarii unui proiect, elaborat de conducatorul (managerul) proiectului la incheierea implementarii proiectului, pe baza compararii stadiului final obtinut cu cel prevazut in planificarea initiala a proiectului.

raportare = Activitate, de regula periodica, de informare privind modul de desfasurare a unui proiect, modul in care sunt indeplinire obiectivele stabilite si propuneri de imbunatatire a functionarii ulterioare a proiectului.

refinantare = Utilizarea de catre un beneficiar de finantare nerambursabila a fondurilor primite pentru acordarea, mai departe, de finantare pentru alte organizatii.

registru = Condica in care sunt consemnate operatiuni diverse ale unie organizatii (de exemplu, registrele contabile).

relevanta = Indeplinirea cel putin a unor conditii minime privind diverse criterii de analiza a proiectelor de finantare.

replicare = Obtinerea de rezultate similare celor obtinute prin derularea unui proiect intr-o alta zona geografica decat zona in care a functionat proiectul respectiv.

revolving = Tip de fond in care noi credite pot fi acordate pe masura ce sunt returnate cele acordate anterior.

rezultat = Efect al unei activitati.

risc = Situatie nefavorabila (care poate impiedica buna desfasurare a unui proiect) posibila a avea loc cu o anumita probabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.