Dictionar finantari – litera T

dictionar finantari litera a

tabloul de finantare = Instrument al analizei dinamice prin care sunt prezentate fluxurile de utilizari si de resurse, trecute sau previzionale ale intreprinderii cu respectarea echilibrului contabil nu se limiteaza la inregistrarea fluxurilor de venituri si cheltuieli ci tine cont de toate resursele si utilizarile ce apar in cursul unei perioade, inclusiv cele care nu imbraca forma baneasca.

taxa = Plata efectuata in favoarea bugetului de stat de catre diferite persoane fizice sau juridice, in cazul in care acestea se bucura de anumite servicii prestate de organele de stat.

taxa pe valoarea adaugata (TVA) = Impozit indirect, atasat consumului. Taxa pe valoarea adaugata este aferenta transferului de proprietate asupra bunurilor, prestarilor de servicii si executarilor de lucrari, neafectand cheltuielile sau veniturile intreprinderii.

transa de finantare = Suma de bani – reprezentand un anumit procent din suma totala acordata sub forma de finantare nerambursabila – primita de beneficiar pentru finantarea activitatilor proiectului in perioada urmatoare, pana la primirea transei urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.