Divizia de project management a companiei TotalSoft anunta o crestere de 100% a cifrei de afaceri

total_soft.jpgCompania TotalSoft, lider in prestarea serviciilor de management de proiect in Romania, a inregistrat pentru acest segment, in primele sase luni ale anului 2010, o cifra de afaceri de 1.15 milioane Euro. Cifra a rezultat in urma incheierii a 20 de noi contracte care au inclus, pe langa implementarea a 181 de licente Oracle Primavera, serviciile aferente de training si consultanta. Aceasta valoare este egala cu cifra de afaceri realizata de divizia de management de proiect in cursul intregului an 2009, reprezentand practic o crestere de 100% fata de primul semestru al anului trecut.

Evolutia spectaculoasa a segmentului de management de proiect se datoreaza atat noilor contracte de implementare a sistemului Oracle Primavera, cel mai cunoscut sistem de project management din lume, pentru care TotalSoft este partener Oracle in Romania, cat si portofoliului existent de clienti care include lideri din domenii de activitate precum: oil&gas, energie, transporturi, santiere navale, constructii civile, industriale si montaj. Veniturile obtinute de divizia de management de proiect din TotalSoft in aceasta prima jumatate a anului provin in proportie de 60% din vanzarea de licente, restul fiind generate de serviciile de consultanta, suport tehnic si training in project management.

Anul 2010 a marcat intrarea pe o noua piata internationala, Arabia Saudita, prin intermediul unui proiect deosebit care a presupus implicarea diviziei de management de proiect din TotalSoft in furnizarea de software necesar constructiei uneia dintre cele mai mari rafinarii din lume "JUBAIL RAFINERY". Acest proiect, realizat impreuna cu SATORP, presupune o investitie totala de 9,6 miliarde dolari si este considerat in momentul de fata cel mai mare proiect din lume.

"Sistemul Oracle Primavera este principalul produs promovat de divizia de management de proiect din TotalSoft, sistem pe care l-am implementat in peste 600 de companii, de la lansarea sa pe piata in anul 1994. Aceasta platforma software este insa completata cu alte module dezvoltate de TotalSoft, specifice fiecarui domeniu de activitate. Lansarea tandemului Contract Portfolio Management – Oracle Primavera a contribuit la explozia de implementari din prima jumatate a anului 2010. Actuala strategie aplicata la nivel national, care presupune investitii majore in infrastructura, cat si potentialul de crestere al pietei, ma face sa cred ca vom depasi pragul de 2 milioane de euro, cifra de afaceri stabilita pentru 2010, chiar si pe fondul unei crize economice prelungite" a precizat domnul Bogdanel Budeanu, Primavera Director, TotalSoft.

Primul semestru al anului 2010 a adus TotalSoft contracte cu unele dintre cele mai mari companii atat din Romania cat si pe plan international, printre care se numara: Hidroelectrica, Dafora, Petrotel Lukoil, ISPE – Romelectro, SATORP. Dintre acestea, cel mai complex a fost proiectul dezvoltat in cadrul Hidroelectrica care a presupus implementarea unei platforme software pentru o mai buna organizare a proiectelor companiei. Astfel, Hidroelectrica devine a 611-a companie din Romania care implementeaza sistemul Oracle Primavera prin TotalSoft, devenind astfel cel mai mare utilizator din tara, cu 72 de licente, devansand companii precum Petrom (47 licente), Romgaz (30 licente), SNN CNE Cernavoda (30 licente), Rompetrol (15 licente).

De asemenea, companiile care reabiliteaza infrastructura rutiera din Bucuresti – Tehnologica Radion, Straco, Total Strada – au implementat in prima parte a acestui an platforma software de management de proiect Devplan – Oracle Primavera. In plus, ele au apelat si la serviciile de consultanta oferite de TotalSoft pentru crearea unei metodologii de management de proiect coerente, care sa le permita urmarirea proiectelor de executie in vederea incadrarii in termenele contractuale, din punct de vedere timp si cost.

TotalSoft va organiza pentru al 15-lea an consecutiv, in data de 27 octombrie, la hotel Radisson, cea mai mare conferinta la nivel national dedicata managementului de proiect "Cea de-a 15-a editie a Conferintei Utilizatorilor Oracle Primavera". Aceasta conferinta va reuni atat utilizatorii sistemului, institutii si parteneri in domeniul managementului de proiect, cat si persoane direct interesate de aceasta problematica. Principalele teme abordate vor fi proiectele de management de proiect ale anului, noutati in domeniu si tehnologii noi dedicate managementului de proiect.

Persoana de contact: Suzana Badea, Communication Manager TotalSoft
e-mail: [email protected]
mobil: 0744898620

Despre TotalSoft:
Cu peste 15 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 21 de tari, printre care USA, Germania, UK, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica.

TotalSoft este partener Oracle in Romania si este formatorul si principalul promotor al profesiei de Project Management la nivel regional, pregatind deja peste 5000 de specialisti certificati international in project management.

Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HR&Payroll sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.