ESPON: Apel pentru propuneri de proiecte de analiza focalizata – Prioritatea 2 “Analize focalizate teritorial, realizate la cererea utilizatorilor/Etapa 2”

Bani pentru cercetarea teritoriului european – partea de analiza

Introducere

Programul ESPON 2013 finanteaza cercetarea teritoriului european (elaborarea de studii, cercetari aplicate, analize focalizate, instrumente stiintifice, furnizarea de informatii, etc.), sprijinind, astfel, formularea politicilor care vizeaza coeziunea si dezvoltarea durabila a teritoriului european.

Obiectivele programului

Prin Prioritatea 2 este introdus un nou tip de proiecte in cadrul Programului ESPON 2013, proiecte care au ca specific utilizarea in cadrul unui parteneriat format din diferite institutii relevante pentru domeniul dezvoltarii teritoriale (stakeholderi) si institutiile de cercetare, a datelor si rezultatelor ESPON existente.

Solicitanti eligibili

Sunt eligibile pentru finantare organismele publice sau de drept public si organismele private din domeniul cercetarii (in principal universitati si institute de cercetare).

Activitati eligibile

Tematica:
ADES – Airports and Drivers of Economic Success in Peripheral Regions – 300.000 euro
AMCER – Advanced Monitoring and Coordination of EU R&D Policies at Regional Level – 350.000 euro

Procedura presupune parcurgerea a doua etape pentru realizarea analizelor focalizate:
– intr-o prima etapa (incheiata), institutiile relevante (stakeholders) sunt chemate sa isi exprime interesul pentru anumite informatii / cunostinte. Acest lucru se realizeaza prin transmiterea de expresii de interes privind ideea de proiect. Expresiile de interes selectate vor constitui baza pentru elaborarea specificatiilor proiectelor de analiza focalizata. Specificatiile sunt elaborate de catre Unitatea de Coordonare a programului in stransa colaborare cu institutiile relevante a caror idee de proiect a fost selectata;
– in a doua etapa (etapa curenta) specificatiile de proiecte vor fi lansate spre cercetare in cadrul unui apel pentru propuneri de proiecte. Proiectele selectate vor fi realizate in stransa colaborarea cu institutiile relevante.

Conditii de finantare
Bugetul disponibil pentru proiectul ESPON Database Faza II este de 650.000 euro. Va fi selectata o singura propunere de proiect.
Termene limita

Termenul limita pentru transmiterea propunerilor de proiecte este 19 octombrie 2010.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: www.espon.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.