Doar doua primarii tulcene au depus proiecte pe GAL Dobrogea de Nord

9.jpg

Doar doua primarii din judetul Tulcea au depus proiecte pentru a accesa fonduri disponibile prin Grupul de Actiune Locala (GAL) Dobrogea de Nord, conducerea acestei entitati avand incredere ca autoritatile vor mai depune proiecte pana la sfarsitul lunii.

Cele doua primarii care au depus proiecte pentru imbunatatirea infrastructurii rurale sunt cea a comunei Luncavita si cea a orasului Isaccea, potrivit presedintelui GAL Dobrogea de Nord, Dan Dragan.

“De obicei, cererile de finantare se depun pe ultima suta de metri, lucru de inteles in conditiile in care autoritatile locale trebuie sa intocmeasca studiile de fezabilitate, proiectele tehnice si sa faca toate demersurile pentru obtinerea avizelor necesare derularii proiectelor”, a declarat, pentru AGERPRES, Dan Dragan.

Una din problemele cu care se confrunta unele primarii din judet in realizarea demersurilor premergatoare depunerii cererii de finantare consta, potrivit sursei, in obtinerea autorizatiilor necesare modernizarii sistemului de iluminat public.

“Sunt trei comune, Ceatalchioi, Greci si IC Bratianu, care doresc modernizarea infrastructurii de iluminat public, dar intampina dificultati in obtinerea avizelor necesare, in conditiile in care stalpii de iluminat public apartin unei societati private, ei se afla insa pe domeniul public al comunei, iar fara un aviz din partea societatii private nu pot face nimic. Am incredere ca aceasta problema se va rezolva pana la sfarsitul lunii”, a mai mentionat presedintele GAL Dobrogea de Nord.

GAL Dobrogea de Nord se adreseaza unui teritoriu cu o suprafata de 1.457,06 metri patrati, cu o populatie de 35.325 locuitori, cuprinzand orasul Isaccea si comunele Smardan, I.C. Bratianu, Grindu, Greci, Jijila, Vacareni, Luncavita, Isaccea, Niculitel, Somova, Ceatalchioi si Pardina.

Pentru aceasta suprafata, grupul a incheiat, la sfarsitul anului 2015, un contract pentru realizarea unei strategii de dezvoltare, contractul de finantare avand o valoare de circa 13.000 de euro.

Strategia propune masuri ce urmaresc cresterea atractivitatii micro-regiunii prin dezvoltare durabila a economiei locale. in baza acestei strategii, autoritatile locale, organizatiile neguvernamentale si localnicii pot accesa circa 2,2 milioane de euro.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top