Doua noi proiecte de drumuri finantate din fonduri europene pentru judetul Harghita

DJ-123E-2-1.jpg

In data de 23 noiembrie s-au semnat la sediul Consiliului Judetean Harghita, doua contracte ce asigura finantarea nerambursabila din fonduri europene, pentru finalizarea a doua drumuri din judetul Harghita. Presedintele Consiliului Judetean Harghita, domnul Csaba Borbély, alaturi de directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, au semnat contractele cu o valoare de 13,40 milioane lei pentru reabilitarea drumurilor din judetul Harghita. Pana la sfarsitul anului 2019, peste 17 km de drum vor fi reabilitati si vor asigura un traseu placut celor ce vor sa viziteze un judet plin de obiective turistice naturale.

Fondurile necesare realizarii acestor proiecte sunt asigurate din programul derulat la nivel regional de ADR Centru, Programul Operational Regional 2014-2020, prin Axa Prioritara 6.1 – Proiecte nefinalizate. Modernizarea sistemului rutier de pe DJ 126 Voslabeni – Lazarea si a drumului judetean 123E dintre Miercurea Ciuc si Pauleni Ciuc, sunt necesare pentru imbunatatirea parametrilor relevanti, cresterea vitezei de rulare si cresterea sigurantei rutiere.

Aceste proiecte contribuie la cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate in proximitatea retelei nationale de drumuri, zonele rurale vizate fiind reprezentate de comunele Voslabeni si Suseni si satele Pauleni Ciuc, soimeni si Delnita, apartinand comunei Pauleni Ciuc. Drumuri mai bune, realizate prin fonduri europene reprezinta rezolvarea unei probleme importante pentru administrati publica locala, care incearca, prin diverse proiecte sa imbunatateasca conditiile de viata ale celor aproape 4 000 de localnici ce traiesc in comunele de pe traseul acestor artere, sa reduca cheltuieli care apar in bugetul local. Iar aceste drumuri care se vor finaliza prin contractele de azi se adauga proiectului de reabilitarea a DJ 131 – DJ 133 pentru care am semnat contractul de finantare, in luna martie a acestui an”, a declarat Simion Cretu director general ADR Centru.

Prin proiectul ”Modernizare sistem rutier pe DJ 123E, Miercurea Ciuc – Pauleni DN 12A, km 2+200 – 7+500, judetul Harghita, pe sectorul km 3+032 – 7+500”, parteneriatul dintre Consiliul Judetean Harghita, si primariile Comunei Pauleni-Ciuc si a Municipiului Miercurea Ciuc, estimeaza ca printr-un buget de 6.057.430,15 milioane lei sa reabiliteze pana in 31.05.2019, cei aproape 12 km de sistem rutier. Valoarea finantarii nerambursabile este de 5.936.281,55 lei (98,00% din valoarea eligibila a proiectului), aproximativ 1.274.317,69 Euro, restul fiind co-finantarea asigurata de partenerii proiectului.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.