Dragos Pislaru este consilierul economic al lui Dacian Ciolos

dragos-pislaru.jpg

10391556_1248211881279_2817370_nAnalistul economic Dragos Pislaru, managing partner la firma de consultanta GEA Consulting, va fi noul consilier pe probleme economice al premierului Dacian Ciolos.

Numirea a fost semnata de primul ministru si urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Dragos Pislaru este cunoscut pe piata analistilor economici fiind unul dintre specialistii pe tema fondurilor europene.

“Mi-am asumat o turnura importanta in activitatea profesionala. M-am alaturat echipei lui Dacian Ciolos in calitate de Consilier de Stat pe probleme economice. Cei care ma cunoasteti, stiti bine ca sunt un mare idealist. Experienta m-a slefuit sa nu fiu chiar naiv, dar am simtit totdeauna ca schimbarea se poate produce doar prin asumarea acesteia la nivel individual. Prin urmare, faptul ca nu am ezitat sa las in urma totul si sa raspund chemarii Primului Ministru nu este un act pripit, sau de vanitate in asumarea vreunei titulaturi vremelnice, ci pentru ca mi se pare firesc sa ies din zona de comfort si sa pun “osul” la treaba. Multi imi spun deja ca nu putem schimba mare lucru intr-un an. Dar daca am reusi sa aratam ca se poate si altfel, mai transparent, mai deschis, mai profesionist, poate setam o stacheta care sa impinga o mai buna guvernare in viitor. Primii pasi pentru intrarea in normalitate inseamna mai multa modestie si onestitate. Atat amar de lucru om fi in stare sper. Mi-ar placea tare mult sa punem din ce in ce mai mult problema ce putem face noi pentru tara si nu ce poata tara face pentru noi. Multumesc celor care m-au sustinut toti acesti ani – colegilor minunati de la Gea Strategy&Consulting, de la Taparo si tuturor celor care deja mi-au trasnsmis gandurile lor dragi. Sper sa nu va dezamagesc si sa cladim impreuna uj viitor in care sa avem ceva mai multa incredere”, spune Dragos Pislaru.

Dragos Pislaru s-a nascut in 1976 la Bucuresti si a urmat cursurile Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, unde si-a obsinut o licenta in economie internationala. Tot la ASE si-a aprofundat studiile in integrarea europeana urmand ca, pana in anul 2000 sa urmeze cursurile institutiei de invatamant London School of Economics and Political Science din Londra, Marea Britanie, unde a obtinut o diploma de master in relatii internationale. Cunoaste cinci limbi de circulatie internationala si are in portofoliul sau mai multe activitati profesionale, printre care: “Impactul adoptarii EURO in tarile din Europa Centrala si de Est. Studiu de caz – Romania”, “A adera sau a nu adera? Un dialog cu doi actori: Romania si Uniunea Europeana” sau “Pe drumul catre UE – Transformarea sistemului politic in Romania”; cercetari la care a lucrat inainte de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. 

GEA Consulting este o firma care a pregatit pana acum trei oameni in administratia publica: Daniel Daianu, actualmente membru in consiliul de administratie a BNR, Liviu Voinea, ministrul bugetului in Guvernul Ponta si de un an viceguvernator al BNR si acum Dragos Pislaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.