Drumurile de acces catre podul peste Dunare de la Giurgiu-Ruse vor fi reabilitate cu fonduri europene

contract.jpg

Cooperarea romano-bulgara, facilitata de fondurile europene, continua prin implementarea in parteneriat a unui proiect de imbunatatire a infrastructurii locale de transport.

Vineri, 13 iulie a.c., in prezenta reprezentantilor Autoritatii de Management a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania), ai Autoritatii Nationale (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria) si ai partenerului lider – Municipalitatea Ruse, s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul imbunatatirea accesibilitatii in Euroregiunea Ruse-Giurgiu cu coridorul Pan-European de transport nr.9.

Proiectul vizeaza reabilitarea si modernizarea unor sectiuni ale bulevardului Tutrakan din Ruse si ale drumului de legatura dintre centrul municipiului Giurgiu si punctul de trecere frontiera Giurgiu – Ruse, in scopul facilitarii accesibilitatii la singurul pod existent pe cursul inferior al Dunarii. in plus, va fi creat un sistem comun de colectare a datelor si de supraveghere video a traficului din zona vizata. Rapoartele de sistem vor fi disponibile pe internet pentru partile interesate (soferi, companii, institutii etc.).

Investitia este finantata in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 si are o valoarea totala de 6,8 milioane de euro, din care 5,7 milioane de euro sunt asigurati prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR).

Proiectul a fost depus in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte si se adreseaza Axei Prioritare 1 – Accesibilitate, Domeniul Major de Interventie 1.1 – imbunatatirea facilitatilor de transport transfrontalier terestru si fluvial.

Parteneriatul proiectului este format din Municipalitatea Ruse si Primaria Municipiului Giurgiu care, pe o perioada de 30 de luni, vor urmari imbunatatirea infrastructurii principale de transport din Euroregiunea Ruse-Giurgiu prin reabilitarea si modernizarea sectoarelor principale ale drumurilor de legatura cu coridorul Pan-European de transport nr.9, optimizarea coordonarii traficului si scaderea punctelor critice si a sectoarelor aglomerate.

Proiectul este rezultatul implicarii comune romano-bulgare, in vederea reducerii discrepantelor existente la nivelul infrastructurii de transport, in conditiile in care studiile de trafic realizate de cele doua municipii au aratat ca traficul local si regional pe teritoriul Euroregiunii Ruse – Giurgiu a crescut semnificativ dupa aderarea la Uniunea Europeana a celor doua tari (cu 103%, conform statisticilor oficiale).

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.