Electric City Transport, din Europa in Romania

Electra.png

ElectraUniunea Europeana a aprobat finantarea pentru proiectul Ele.C.Tra – Electric City Transport in cadrul Programului “Energie Inteligenta – Europa” (CIP-IEE 2012). Proiectul este coordonat de municipalitatea din Genova (Italia) si are un buget total de 1.266.186€ pentru perioada 2013 – 2015.

Scopul proiectului Ele.C.Tra este promovarea utilizarii scuterelor electrice in zonele urbane, cu implicarea atat a cetatenilor cat si a turistilor in utilizarea mijloacelor de transport ecologice pentru modernizarea transportului urban. Acest lucru va fi realizat prin intermediul sistemului de scooter-sharing.

SC RELIANS CORP SRL participa in calitate de partener cu un buget alocat  de aproximativ 62.084 €.  Finantarea va fi utilizata atat pentru cresterea gradului de constientizare asupra mobilitatii electrice in randul institutiilor publice, companiilor si partilor interesate pe plan local, regional si national (asociatii, universitati, firme), cat si pentru a favoriza dezvoltarea durabila a acestui sector.

Proiectul Ele.C.Tra implica 11 parteneri din 8 tari ale UE si promoveaza o actiune pilot in 3 orase (Genova, Florenta si Barcelona) in care utilizarea scuterelor este frecventa. Restul partenerilor intreprind actiuni de promovare si pregatire a comunitatilor pentru un viitor sistem de transport cu scutere electrice.

Bunele practici ce rezulta din actiunea pilot vor fi transferate in cel putin 5 orase ale partenerilor (Murcia – Spania, Zagreb – Croatia, Skopje – Macedonia, Valletta – Malta, Atena – Grecia, Lisabona – Portugalia, Suceava – Romania), cu scopul de a implica un numar cat mai mare de cetateni, la nivel european.

Proiectul a demarat oficial cu intalnirea de lansare care a avut loc la Genova, la Biblioteca Berio, pe 22 si 23 iulie. Pentru o informare continua va invitam sa vizitati www.electraproject.eu!

Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Raluca Frincu, tel. 0230 524 059, email: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.