Grapini anunta modificari la schema de minimis: Plafonul maxim va scadea la 100.000 euro

Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a anuntat, joi, la Mamaia, mai multe modificari la schema de minimis, intre care scaderea plafonului maxim de la 200.000 de euro la 100.000 de euro, durata inscrierii de zece zile si acordarea de punctaje fiecarui proiect.

Tot articolul: aici.

Maria Grapini a mai precizat ca punctaj mai mare urmeaza sa primeasca si firmele din industrie.

“Indicatorii sunt urmatorii: pentru productie – 35 de puncte, pentru servicii, sanatate, asistenta – 20 puncte si la cercetare – 30 de puncte, deci maxim de puncte la productie. Pe cine vrem noi sa ajutam, cine sunt cele mai fragile, in functie de marime si atunci am spus dam maxim de puncte de microintreprinderi – 15 puncte, la intreprindere mica – 10 puncte, la intreprindere mijlocie – 5 puncte. Al treilea indicator, de departajare cumva, este acel numar de oameni. Daca aveti un angajat primiti 15 puncte, daca angajati doua locuri de munca nou create – 20 de puncte, 3 locuri de munca – 25, 4 locuri – 30 si cinci locuri – 35”, a declarat Maria Grapini.

Ea a mentionat ca va fi acordat un punctaj mai mare si pentru zona rurala.

Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism a explicat ca cel mai mare punctaj este de 100 de puncte, dar ca punctajul minim pentru aprobarea proiectului este de 60 de puncte.

“Totalul care se poate face este de 100 de puncte, dar punctajul minim pentru aprobare este de 60 de puncte. Atunci lasam liber zece zile sa se inscrie toata lumea, facem o ierarhizare in functie de puncte, iar daca pana la 60 de puncte sunt mai multi decat avem noi fonduri, le pastram in banca de date si luptam sa suplimentam in anul urmator banii si raman valabile proiectele depuse”, a spus Grapini.

Ea a explicat ca apoi, timp de 60 de zile, vor fi verificate dosarele pentru a nu exista neconcordante dupa ce un soft va stabili care firme au punctajele mai mari pe baza criteriile mai sus mentionate.

Singurul lucru care nu a fost, deocamdata, stabilit este daca aceste dosare vor fi depuse la ADR-uri sau la Oficiile pentru IMM-uri.

“Nu se va mai derula la centru, se vor depune la ADR-uri sau la Oficiile pentru IMM-uri, deci in cele opt regiuni, si va fi transparent pentru ca va fi un soft in care punctajul iese automat din calculator, nu mai pune punctajul o comisie in mod subiectiv”, a spus Grapini.

Ministrul spera ca aceste modificari sa fie adoptate in sedinta de Guvern de saptamana viitoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.