GAL Rediu Prajeni lanseaza o sesiune de proiecte in valoare de 1,94 milioane de euro

GAL_Rediu_Prajeni.jpg

GAL_Rediu_PrajeniPentru cea de-a doua a sesiune de depunere proiecte, care va fi lansata in cursul lunii septembrie 2013, Grupul de Actiune Locala (GAL) Regiunea Rediu Prajeni a solicitat modificarea Strategiei de Dezvoltare Locala – Asociatia Grupul de Actiune Locala Regiunea Rediu Prajeni, judetul Iasi, respectiv a fiselor masurilor prevazute in planul de dezvoltare locala, prin realocarea sprijinului financiar intre masurile stabilite de GAL in PDL.

“Este vorba despre sumele ramase neangajate in urma derularii primei sesiuni de depunere a cererilor pentru obtinerea de finantare nerambursabila. Astfel, per total, in cea de a doua sesiune a fost alocata suma de 1.946.808 euro, pe cele sapte masuri care vor fi deschise in partea doua a acestei luni. Dupa prima sesiune am putut avea o imagine exacta a principalelor tinte vizate, astfel incat au fost suplimentate sumele la masuri precum 322, unde a existat o cerere foarte mare ori la Masura 121”, a declarat Cristian Rimbu, presedintele Asociatiei GAL Regiunea Rediu Prajeni.

Astfel, Masura 1.1.1. Formare profesionala (training), informare si difuzare de cunostinte va avea un buget de 20.000 euro, pe Masura 1.1.2. Instalarea tinerilor fermieri se vor putea depune proiecte in valoare de 120.000 euro, pentru Masura 1.2.1. Modernizarea exploatatiilor agricole bugetul a crescut la 888.500 euro, pentru Masura 1.2.3. Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, au fost alocati 95.000 euro, Masura 3.1.2. Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi va avea un buget de 182.155 euro, pe Masura 3.1.3. Incurajarea activitatilor turistice vor putea fi depuse proiecte in valoare de 240.000 euro, iar pe Masura 3.2.2. Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale, bugetul alocat pentru aceasta sesiune de depunere de proiecte este de 401.153 euro.

Cererile pentru obtinerea de finantare nerambursabila vor putea fi depuse de catre beneficiarii publici si privati de pe raza GAL Regiunea Rediu Prajeni, la sediul din satul Movileni, str. Sperantei nr.40, comuna Movileni, judetul Iasi.

Grupul de Actiune Locala Regiunea Rediu – Prajeni este o asociatiei non-profit, independenta si apolitica, autorizata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ca Grup de Actiune Locala in cadrul Axei 4 LEADER a programului National de Dezvoltare Rurala – PNDR, cu decizia de autorizare nr.62329/13.12.2012. Are rolul elaborarii si implementarii de strategii integrate ce vor da posibilitatea actorilor locali din mediul rural, reprezentanti ai diferitelor domenii de activitate, sa conlucreze si sa interactioneze in folosul comunitatilor rurale, respectand principiile abordarii LEADER.

Asociatia GAL Regiunea Rediu – Prajeni reuneste in componenta sa 32 de parteneri publici si privati (mediul de afaceri, societatea civila).

Scopul Asociatiei este de a implementa Strategia de Dezvoltare Locala a regiunii, ce cuprinde un numar de 9 comune: Gropnita, Movileni, Plugari, Rediu, Romanesti, Sipote, Valea Lupului, Vladeni, din judetul Iasi, si comuna Prajeni, din judetul Botosani, cu finantare prin PNDR Axa IV – LEADER.

Pentru informatii si noutati, urmariti site-ul GAL Regiunea Rediu – Prajeni: www.galrediuprajeni.ro sau sunteti bineveniti la sediul nostru din satul Movileni, comuna Movileni, str. Sperantei nr.40, jud. Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.