Emil Boc e cel mai bun!

Autor: Emil Boc

INSTITUŢII  POLITICE ŞI PROCEDURI CONSTITUŢIONALE  ÎN  ROMÂNIA

Manual de bază pentru studenţii  Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative

Editura Accent din Cluj

2003

Pagina 225 : „Preşedintele  nu va putea desemna la funcţia de prim-ministru decît pe acel candidat care are suportul majorităţii parlamentare

sursa: http://beuca.wordpress.com/2009/10/17/

0 thoughts on “Emil Boc e cel mai bun!”

 1. Marian GHIONU spune:

  Liberalii i-au sanctionat pe chiulangii de la motiunea de cenzura cu excluderea din partid

  http://www.politico.ro/stiri/ultima-ora/liberalii-i-au-sanctionat-pe-chiulangii-de-la-motiunea-de-cenzura-cu-excluderea-din-partid.html

  Felicitari. Incet, incet Agamita Dandanache se cara din partid. Astept propunerea PNL ca parlamrlamentarii exclusi din partid sa-si piarda si locul din Parlament. Si astept si propunerea PNL prin care se modifica legea prin care plenul CLM/CJ voteaza daca un consilier pierde locul daca este dat afara din partid. Pentru ce mai ceri vortul CLM/CJ daca e “consultativ” si da dreptul la interpretari. Si astept si propunerea PNL cu privire la reglementarea situatiilor aberante privind numirea directorilor, posibilitatea ca acestia sa se auto-suspende pe termen nelimitat, etc.
  Propuneri bune de dezbatut, discuta, amendat si in final, sustinut si popularizat.

 2. Marian GHIONU spune:

  http://www.ciutacu.ro/articol/nu-ti-crapa-obrazul-de-rusine-gunoiule/#comment-72394

  I-am ascultat teoria prin care explica ce a scris in 2003 in manualul pentru studenti (http://marianghionu.finantare.ro/2009/10/18/emil-boc-e-cel-mai-bun/). Cica Curtea Constitutionala a dat la un moment dat o rezolutie din care ce credeti ca rezulta (pe parerea lui de specialist):
  CA PARTIDUL CU CEL MAI MARE NUMAR DE MANDATAE DA PRIMUL-MINISTRU.

  Mie nu mi se pare ca e parerea lui de specilist, ci parea lui de sluga. Basescu ar trebui sa-i ceara drepturi de autor.

  De Marian pe 20 October 2009 la 8:57 am (#)

 3. Marian GHIONU spune:

  Citate din „Constitutia Romaniei – comentata si adnotata”, Regia Autonoma „Monitorul Oficial”, Bucuresti, 1992
  Art. 89
  Florin Vasilescu – expert in Comisia care a elaborat Constitutia Romaniei
  Art. 103
  Mihai Constantinescu – expert in Comisia care a elaborat Constitutia Romaniei
  Antonie Iorgovan – presedintele Comisiei care a elaborat Constitutia Romaniei
  – Masura dizolvarii adunarilor trebuie sa fie rezultatul esecului evident de formare a unui Guvern care sa aiba acceptul Parlamentului
  – Presedintele Romaniei trebuie sa discearna intre candidaturile posibile pe cea avand sansele de reusita cele mai mari, deoarece esecul obtinerii investiturii determina declansarea mecanismului care poate duce, in final, la dizolvare
  – Dizolvarea Parlamentului se face, in mod normal, in cazul in care acesta este profund divizat
  – Exista obligatia de a se depune noi eforturi, pentru alcatuirea si aprobarea noului Guvern, in vederea evitarii dizolvarii adunarilor
  – Dizolvarea se face, in mod normal, numai in cazul in care se considera ca nu mai este nimic de facut
  – In aceasta etapa, esentialmente politica, Presedintele Romaniei, in exercitarea functiei de MEDIERE, prevazuta in art.80 alin.(2), organizeaza consultari politice cu partidele reprezentate in Parlament, in scopul degajarii unei majoritati pentru desemnarea si sprijinirea unei personalitati care sa candideze la functia de prim-ministru.

 4. Marian GHIONU spune:

  “Daca cineva mi-ar fi aratat ca domnul Lucian Croitoru a fost desemnat la Golden Blitz, intr-o discutie cu Hrebenciuc, cu Iliescu, l-as fi refuzat, dar desemnarea domnului Croitoru s-a facut in urma unei discutii cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu”, a continuat Traian Basescu.

  DE CE TACE ISARESCU?

  Basescu se leaga cu disperare de imaginea buna a guvernatorului si sa nu uitam fraza aberanta ca “Eu (n.a. presedintele), guvernul (Boc) SI BNR nu ne-am propus niciodata sa ne luptam cu criza”

  Nimeni nu a observat ca Isarescu nu a infirmat aceasta fraza, nu a infirmat faptul ca BNR lupta cu criza si ca iar e singura institutie care lupta cu criza.

  Sa adaugam faptul ca leul s-a intarit cand a fost nominalizat Croitoru, un candidat cu sanse ZERO!

  E clar ca Basescu ori il are la mana pe Isarescu, ori Isarescu …. ????

 5. Marian GHIONU spune:

  Raspuns postat pe http://www.antena3.ro/punctuldeintalnire/?p=4#comment-12 la intrebarea Va doriti un nou presedinte al Romaniei?

  Daca imi doresc. Pana acum 2 saptamani eram hotarart sa nu ma duc la vot. Am zis ca nu mai votez niciodata “negativ” – asa l-am votat pe Constantinescu impotriva lui Iliescu, o dezilurie enorma; l-am votat pe Iliescu impotriva lui Vadim – comentarii de prisos tinand cont ca sunt pro-monarhie, de dreapta, etc., l-am votat pe ACEL Basescu (oare putem vorbi de un “acel” si un “acest” sau am fost orbi si/sau orbiti) impotriva arogantului nepot al matusii Tamara. NU MAI VROIAM SA VOTEZ NICIODATA IMPOTRIVA. Vreau sa votez pentru. Acum ma voi duce sa votez IMPOTRIVA. Impotriva celor care nu lupta cu criza, impotriva celor care incalca Constitutia (si aici ma refer la art. 61 in primul rand – “Parlamentul este organul reprezentativ SUPREM al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.”), impotriva spalatilor pe creier. Sper ca in turul doi sa ajunga Gioana si Antonescu (lui Oprescu nu-i dau sanse, scuze) pentru a putea sa nu ma mai prezint la vot sau sa pot vota intre doi oamneni civilizati, macar.

 6. Marian GHIONU spune:

  Sper ca Romania bunului-simt in conceptia dvs. (n.a. Crin Antonescu) include si transformarea operei lui Caragiale in material de studiu literar, etc, si sa nu mai citim “O scrisoare pierduta” ca fiind cronica actuala a partidelor politice romaneti. Si ma refer aici direct la stilul tuturor partidelor politice, inclusiv PNL, de a impune Agamita Dandanache pe listele parlamentare. Fraze frumoase toti stim a spune, mai vrem si puncte de vedere, angajamente pe termen lung, opinii personale argumentate si puse in circulatie. Le asteptam!

 7. Marian GHIONU spune:

  ARTICOLUL 61
  (1) Parlamentul este organul reprezentativ SUPREM al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.