Erasmus+: Imprumuturi pentru masterate in Marea Britanie

tineri.jpg

Studentii romani care doresc sa urmeze un curs de master in Marea Britanie pot beneficia de imprumuturi, garantate de Comisia Europeana prin programul Erasmus+, in cadrul acordului semnat de compania Future Finance si Fondul European de Investitii (FEI).    

Acest accord, cu o valoare totala de 40 de milioane de euro, va oferi sprijin financiar studentilor din Regatul Unit care urmeaza studii de masterat intr-una dintre cele 33 de tari incluse in programul Erasmus+ sau studentilor din tarile respective care aleg sa urmeze cursurile unui program de masterat in Marea britanie.   

Astfel, studentii pot primi un imprumut de pana la 12.000 de euro pentru un masterat de un an si de maximum 18.000 de euro pentru un curs cu durata de doi ani. Imprumuturile vor fi oferite in conditii avantajoase, respectiv nu vor fi solicitate garantii din partea studentilor sau a parintilor, rata dobanzii va fi una rentabila si va exista o optiune de rambursare cu intarziere.   

Context

Sistemul de garantare a imprumuturilor Erasmus+ pentru masterat a fost lansat la inceputul anului 2015 de Comisia Europeana si de FEI printr-o invitatie de aderare adresata bancilor. Sistemul va primi peste 500 de milioane de euro de la bugetul programului Erasmus+, suma care va contribui la strangerea unui fond de imprumuturi de pana la 3 miliarde de euro destinat tinerelor talente ale Europei.

In total, sistemul vizeaza sa sprijine 200.000 de studenti care doresc sa obtina o diploma de Master in strainatate.    

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.