Fostul ministru al Fondurilor Europene: “POAD a fost regandit pentru cei aflati in saracie”

ghinea.jpg

Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014-2020 a fost regandit pentru a-i ajuta pe cei aflati cu adevarat in saracie extrema, avand in vedere ca Romania tine conserve in depozite, se arata in bilantul de mandat al lui Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene.

“Pachetul de modificare este gata. Viitorul Guvern trebuie doar sa il aplice. Oferim rechizite si hainute pentru copii saraci care merg la scoala. Finantam cantine sociale. 60 de milioane de euro pe an pentru un ajutor care in prezent, asa cum a fost gandit in programarea initiala, face o diferenta prea mica in vietile celor cu adevarat saraci. Aproape in fiecare zi de mandat am primit cereri de la primarii si prefecturi din tara care nu stiu ce sa faca cu conservele care zac in depozite“, spune Ghinea intr-o postare pe blogul sau.

El reaminteste ca Romania este una dintre cele mai sarace tari din UE, iar uniunea ne ofera fonduri pentru a ajuta cazurile de saracie extrema.

“De acesti bani, Romania tine conserve in depozite. Desi se stie problema, nimeni nu face nimic de ani de zile. Toti au justificari: o procedura complicata, o achizitie la fel etc. Am pus piciorul in prag. Am negociat cu Comisia Europeana – nici ea foarte convinsa ca Romania poate adopta un mecanism flexibil – o alocare a banilor pentru rechizite si imbracaminte pentru copiii saraci care merg la scoala. In ceea ce priveste alimentele, am decis sa alocam fondurile catre actorii sociali care ajuta deja oamenii saraci prin cantine sociale. Pachetul de schimbare a POAD este gata. Viitorul guvern trebuie doar sa il aplice”, a mai aratat ministrul Fondurilor Europene.

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.