Eugen Teodorovici: Alocam o suma de 50 milioane de euro pentru formarea personalului medical

doctor_computer.jpg

doctor_computerMinisterul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), lanseaza un nou apel de proiecte – “Competente pentru competitivitate in domeniul medical – transplant de organe, tesuturi si celule“, Domeniul Major de Interventie 3.2, “Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”.

Romania are nevoie acuta de personal specializat in domeniul transplantului de organe, tesuturi si celule. O spune chiar Agentia Nationala de Transplant. Specializarile costa, iar banii alocati nu sunt niciodata suficienti. Pentru mine, insa, domeniul sanatatii este si va ramane o prioritate! Iar solutia pentru viitor este consecventa in atingerea obiectivelor. Din acest motiv, alocam din fondurile disponibile in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane o suma de 50 milioane de euro pentru formarea profesionala a personalului care efectueaza transplanturi. Romanii au dreptul la o viata mai buna si la cele mai performante servicii medicale“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Prin lansarea prezentului apel de propuneri de proiecte se incurajeaza imbunatatirea competentelor profesionale ale personalului medical din domeniul transplant de organe, tesuturi si celule,, din unitati publice sanitare cu paturi in scopul dezvoltarii acestui sector.

Grupul tinta eligibil al apelului cuprinde personalul medical – de minimum 500 medici si 1.000 asistente medicale – din domeniul transplant, din unitati publice sanitare cu paturi. Beneficiar eligibil unic este Academia de stiinte Medicale – institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Sanatatii. Depunerea unei cereri de finantare nu se realizeaza in parteneriat. Proiectele vor putea fi incarcate in sistemul electronic Action Web in perioada 13 – 27 octombrie 2014.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.