GuruTEODOROVICI si struto-camila numita Economia Sociala

O   alegatie emisa recent de primul ales pe parcela de fonduri europene mi-a luat maul :

“Am ales sa semnam proiectele pentru economie sociala care au obtinut 80 de puncte inainte de finalizarea evaluarii tuturor propunerilor de proiecte depuse deoarece nu exista nici un motiv real sa asteptam incheierea verificarii tuturor cererilor de finantare. Mai mult, sa semnam cat mai repede proiectele eligibile pentru ca banii europeni sa ajunga cat mai repede la cei care au nevoie de ei”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. ”

SI acum ceva psih-analiza pe text:

1. Stimate Domnule Ministru. Nu se semneaza proiecte ci contracte. Dar asta stim si noi, aia de mai avem un neuron, ca e o exprimare care sa va scoata cand v-or lua unii de au habar, la bani marunti cu declaratia asta si o sa le dati peste nas spunandu-le ca niciodata nu ati pronuntat cuvintele ”contracte semnate” ci ”proiecte semnate” care ca exprimare e zero, nul, fara nicio valoare semantica ori juridica! Deci nu ati semnat niciun contract!

2. Nu ati semnat niciun contract sau proiect sau cum vreti sa-i ziceti, pentru simplu motiv ca beneficiarii aia cu peste 80 de puncte care sunt pe lista, nu au primit nici macar scrisoarea de informare, daramite sa duca hartii pentru contractare si sa mai si semneze contractele. Asta e un proces care dureaza minim vreo luna de zile, dar stim, vreti sa ne prostim aiurea ca doar cine naiba mai sta sa faca analiza pe text.

3. Ati ales sa ”semnati proiecte” cu aia de au peste 80 de puncte, inainte de terminarea procesului de evaluare. Pai cum naiba vine asta, daca procesul de evaluare nu e terminat? De unde naiba stiti ca nu mai gasiti si alte proiecte cu peste 80 de puncte? Oare cum va vin ideile astea si cum va imaginati ca toti suntem lipsiti de creier si discernamant si credem toate tampeniile? Sau, lasati-ma sa ghicesc, ati avut un joben magic si l-ati invartit si rasucit si scuturat si au sarit din joben toate proiectele cu peste 80 de puncte, alea cu sub 80 de puncte ramanand linistite in joben. Da, asta e!

Suntem ca-n bancurile cu Bula sau ca-n romanele lui Kafka. E trist si intr-o situatie si in alta. De fapt, ce spun eu? Nu e trist, ca asta inseamna resemnare si tacere; e revoltator! E absolut REVOLTATOR ce informatii ne transmiteti sub rezerva ca noi habar nu avem si nu intelegem…

About Ion Coman

Presedinte Director General in cadrul Agentiei de Consultanta PROEUROPA FONDURI EUROPENE Sibiu, MEMBRU in cadrul CENTRULUI DE INFORMARE SI ASISTENTA pentru IMM-INFOBIZ SIBIU MEMBRU IN CADRUL RETELELEI MULTIPLICATORILOR DE INFORMATII AI PNDR, precum si RETELEI NATIONALE DE DEZVOLTATE RURALA -RNDR Aria de operatiuni: Regiunile CENTRU si NORD-­VEST Domeniu de specializare: PROIECTE ACCESARE FONDURI NERAMBURSABILE EUROPENE/GUVERNAMENTALE Managementul achizitiilor publice in proiectele cu cofinantare europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.