POSDRU: Competente pentru competitivitate in domeniul medical – transplant de organe, tesuturi si celule

bani_sanatate.jpg

POSDRU: Cererea de propuneri de proiecte de tip sistemic nr. 186 (Axa Prioritara 3 – Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, DMI 3.2 Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii)

Status: INACTIV
Depunere pana la: 21.01.2015
Buget total: 50.000.000 euro

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte se finanteaza activitati care urmaresc promovarea si sprijinirea formarii profesionale a personalului medical din domeniul transplantului.

medicalPrin lansarea prezentului apel de propuneri de proiecte se incurajeaza imbunatatirea competentelor profesionale ale personalului medical din domeniul transplant din unitati publice sanitare cu paturi in scopul dezvoltarii acestui sector.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte grupul tinta eligibil va fi format din minim 500 medici si minim 1.000 asistente medicale. Dovada apartenentei la grupul tinta se va putea face inclusiv prin declaratie semnata pe proprie raspundere a persoanei vizate.

Beneficiari eligibili
In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiar eligibil unic este Academia de stiinte Medicale – institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Sanatatii.

Depunerea unei cereri de finantare nu se realizeaza in parteneriat.

Activitati eligibile:
1. Furnizarea programelor de formare profesionala, inclusiv formare profesionala specifica, pentru angajati in scopul obtinerii competentelor necesare pentru imbunatatirea calitatii muncii, precum:
– suport pentru implementarea activitatilor inovatoare si transferul de bune practici in domeniul transplant de organe, tesuturi si celule;
– alte activitati de formare profesionala pentru angajati, de tipul initiere, specializare/perfectionare sau alte activitati de instruire in scopul obtinerii competentelor necesare pentru imbunatatirea calitatii muncii relevante pentru domeniul transplant de organe, tesuturi si celule.

2. Promovarea si asigurarea formarii profesionale pentru personalul medical din domeniul sanitar, precum:
– formare profesionala pentru a asigura implementarea noilor tehnologii in sistemul de sanatate relevante pentru domeniul transplant de organe, tesuturi si celule;
– specializare/perfectionare in domenii de specialitate pentru personalul medical din domeniul transplant de organe, tesuturi si celule.

3. Elaborarea si furnizarea programelor de formare profesionala pentru initiere si perfectionare/specializare, inclusiv formare profesionala specifica, privind noile tehnologii, inclusiv TIC si actualizarea cunostintelor TIC ale angajatilor, precum:
– Formare profesionala, inclusiv formare profesionala specifica, pentru facilitarea introducerii de noi procese tehnologice si organizatorice care sa respecte normele de protectie a mediului;
– Formare profesionala, inclusiv formare profesionala specifica si stagii de practica in vederea asigurarii competentelor necesare pentru personalul din sistemul sanitar in functii de cercetare si dezvoltare, inovare tehnica si tehnologica.

4. Campanii specifice privind prevenirea riscurilor de imbolnavire, inclusiv campanii de constientizare a populatiei in privinta actului de donare si de transplant de organe etc.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte sunt promovate proiecte care indeplinesc conditia ca activitatile proiectului urmeaza sa fie implementate la nivel sectorial.

Durata de implementare a unui proiect va fi cuprinsa intre minim 6 luni si maxim 12 luni.

Valoarea totala eligibila a proiectului va fi cuprinsa intre: minim echivalentul in lei a 5.000.001 euro si maxim echivalentul in lei a 50.000.000 euro.

Alocarea financiara orientativa pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este de 50.000.000 euro, din care Fondul Social European (contributia comunitara la finantarea acordata) reprezinta 85% pentru beneficiari institutii publice finantate integral din venituri proprii sau finantate partial de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale.

Sistemul informatic ActionWeb va fi deschis din data de 06.01.2015, ora 10.00, pana in data de 21.01.2015, ora 16.00, sau pana la momentul depunerii cererii de finantare de catre solicitant.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: AM POSDRU

Sunteti interesat de acest subiect ?
Puteti depune o cerere de consultanta sau sa
cautati direct un consultant in catalog.

2 thoughts on “POSDRU: Competente pentru competitivitate in domeniul medical – transplant de organe, tesuturi si celule”

  1. LENGYEL ROZALIA spune:

    as dori sa ma anuntat cand organizati cursuri “POSDRU:Competente pentru competiviate in domeniul medical -transplant de organe tesuturi si celule

  2. tache ilona cristina spune:

    as dori sa ma anuntati cand mai organizati cursuri.va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.