Startul Programului de sprijin pentru crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita

b20e1b0483ae02403352523456c51596_XL.jpg

Prima livrare de purcei din rasele Bazna si Mangalita, realizata in prezenta ministrului Petre Daea care s-a aflat in comuna Rosia, satul Nou, in judetul Sibiu, in data de 6 martie 2018, s-a efectuat catre un crescator de porci din satul Bradu. Purcelusii din rasele amintite au fost transportati de catre procesatorul inscris in Program, demarand astfel programul guvernamental.

Programul de sprijin pentru crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita a continuat si in data de 7 martie 2018. Astfel, in comuna Bazna 10 purcei au fost preluati de la un furnizor si livrati catre un alt fermier dornic sa se alature Programului.

Tot astazi, au mai fost preluati 10 purcei din rasa Mangalita din comuna Mosna si livrati catre alt producator agricol din aceeasi comuna si inca 8 purcei din rasa Mangalita au fost preluati de la un producator din comuna Rosia si livrati catre alt crescator din comuna Rosia, judetul Sibiu.

In cursul zilei de maine, 8 martie 2018, va avea loc o alta livrare de 4 purcei in judetul Hunedoara de la un furnizor din satul Galati, comuna Pui catre un crescator din satul Vetel, comuna Vetel.

Purceii pentru crestere si ingrasare sunt preluati de procesatori de la furnizorii de purcei din rasele Bazna si/sau Mangalita si sunt transportati la crescatorii de porci grasi, ocazie cu care se incheie contractul de livrare intre procesator si crescatorul de porci. Ajutorul de minimis ce reprezinta 250 lei/cap este acordat furnizorului de purcei livrati la greutatea minima de 10 kg fiecare.

Transferul de purcei va continua si in alte judete, tinandu-se cont de inscrierile in registru si de existenta purceilor intarcati, ajunsi la greutatea de livrare.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.