Victor Negrescu: Romania, singurul stat care a alocat resurse din fonduri structurale zonelor riverane Dunarii

original-sedinta-de-guvern-30-august-2017-08-465x390.jpg

Romania este singurul stat care a alocat din fondurile structurale resurse dedicate zonelor riverane Dunarii, iar prin Programul Operational Regional (POR) au existat mai multe axe care fac referire atat la partea de dezvoltare de infrastructura, cat si la zona de cultura si la oferta turistica, a declarat Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

In viziunea oficialului, alte state care beneficiaza de fonduri structurale nu au luat aceasta decizie, in acest context Romania avand in plan sa invite statele partenere sa faca acelasi lucru “pentru ca, in definitiv, aceste fonduri de coeziune, aceste fonduri structurale, pot avea si acest obiectiv pentru a sprijini cooperarea regional”.

Pe de alta parte, ministrul a vorbit si despre faptul ca Bucurestiul ar putea deveni port la Dunare cu ajutorul fondurilor europene si astfel ar avea foarte multe de castigat din punct de vedere turistic si comercial. Acesta a aratat ca autoritatile romane pot convinge Comisia Europeana sa finanteze acest proiect din bani europeni. Totodata, acest lucru ar insemna fructificarea unui potential turistic enorm, intrucat, in prezent, foarte multi turisti care fac croaziere pe Dunare trebuie sa se opreasca la Giurgiu pentru a vizita Capitala.

Romania va prelua, de la 1 noiembrie, presedintia Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii (SUERD), pentru o perioada de un an, pozitie din care va propune alocarea de resurse financiare suplimentare pentru dezvoltarea potentialului pe care il are aceasta regiune, a continuat Negrescu. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a mai spus ca Romania este pregatita sa preia presedintia Consiliului UE la 1 ianuarie 2019 si a precizat nu are emotii, intrucat tara noastra dispune de resurse pentru a conta din ce in ce mai mult la nivel european.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.