EuropAid: Dezvoltare sociala si umana – Sprijn pentru cultura ca vector de democratie si crestere economica

carte5.jpg

Directia Generala de Dezvoltare si Cooperare din cadrul Comisiei Europene a lansat cererea de proiecte 2012 a programului EuropAid – Dezvoltarea sociala si umana.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 18.12.2012
Suma minima: 300.000 euro
Suma maxima: 1.000.000 euro

Obiective:

 • Lot 1 – incurajarea expresiei culturale care vizeaza promovarea diversitatii, a dialogului intercultural si drepturilor culturale in contextul reconcilierii, rezolvarii conflictelor si al democratiei.
 • Lot 2 – intarirea capacitatilor actorilor culturali pentru dezvoltarea unui sector cultural dinamic care sa contribuie la cresterea economica si la dezvoltarea durabila.

Pot depune proiecte: autoritati locale si regionale, asociatii, organizatii internationale, camere, agentii, federatii, sindicate, ong-uri de dezvoltare, administratii centrale, etc.

Parteneriatele trebuie sa cuprinda cel putin un partener dintr-o tara terta, aflata in dezvoltare, iar tematica generala este cultura si respectul diversitatii si al dialogului intercultural.

Actiuni finantate:

 • sensibilizarea actorilor sectorului cultural, media si ai societatii civile privind necesitatea promovarii drepturilor omului, dialogului intercultural si a atitudiniilor/practicilor antidiscriminatorii, in contextul reconcilierii, al rezolvarii conflictelor si al democratiei;
 • stimularea cooperarii intre actorii sectorului cultural, media, profesionistilor din educatie si organizatiile ale societatii civile active in promovarea democratiei, drepturilor omului, in vederea dezvoltarii si a difuzarii continuturilor culturale diverse si adaptate contextelor nationale si regionale;
 • sprijinirea participarii societatii civile la procesul de guvernanta culturala la nivel local, regional, national si interregional si promovarea politicilor culturale inclusive in respectul diversitatii culturale;
 • intarirea aptitudinilor si competentelor actorilor sectorului cultural participanti la crearea, producerea, distribuirea, comercializarea si administrarea de bunuri si servicii culturale;
 • ajutor pentru sectorul cultural pentru imbunatatirea distribuirii si a comercializarii de bunuri si servicii culturale, care sa raspunda cererii locale si/sau regionale si crearea conditiilor necesare difuzarii acestora si a accesului lor catre piata regionala, nationala si interregionala.

Durata unei actiuni trebuie sa fie cuprinsa intre 24 si 36 de luni.

Bugetul total al cererii este de 22.200.000 euro, iar cofinantare de 80% din costurile eligibile. In conditii speciale se poate acorda o finantare de 100%. Se acorda intre 300.000 si 1.000.000 euro/proiect.

Termenul limita de depunere a aplicatiilor: 18 decembrie 2012.

Intrebarile pot fi adresate prin email: EuropeAid-DCICULTURE2012 @ec.europa.eu. Inregistrarea prealabila in PADOR este obligatorie.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

Website-ul programului
Ghidul programului

[caseta-final-fise]

4 thoughts on “EuropAid: Dezvoltare sociala si umana – Sprijn pentru cultura ca vector de democratie si crestere economica”

 1. Cristian spune:

  Buna ziua,
  De pe website-ul programului nu se intelege daca o asociatie culturala din Romanie in parteneriat cu o asociatie din Turcia poate fi eligibila pentru acest program.
  Daca se poate va rog faceti trimitere la documentul oficial .
  Multumesc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   In ghid (https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?ADSSChck=1353489901130&do=publi.getDoc&documentId=126391&pubID=133529) scrie asa:

   In order to be eligible for a grant, applicants must:

   – be established in: “an eligible beneficiary country or territory as listed in Annex F of the present Guidelines, as well as other developing countries specified in the OECD/Development Assistance Committee (OECD/DAC) list or – an EEA Member State, an EU acceding country (Croatia) or an official EU candidate country (Iceland, Turkey, The Former Yugoslav Republic of Macedonia, Montenegro, Serbia).

   Mult succes!

 2. Marin Mazur, Dr spune:

  Rog, sa-mi comunicati, la ce proiecte Rep.Moldova poate fi eligibila?
  Cu mult respect,
  Marin Mazur

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Participantii pot fi din: state membre UE, tari candidate, Spatiul Economic European, tari terte in dezvoltare. Deci da, puteti participa in calitate de solicitant sau partener. Parteneriatele trebuie sa cuprinda cel putin un partener dintr-o tara terta, aflata in dezvoltare.

   Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.