Basescu nu-l lasa pe Ponta la Bruxelles la summit-ul UE. Romania ameninta cu dreptul de veto daca i se taie fondurile

euroi.jpg

Presedintele Traian Basescu a refuzat sa-i incredinteze premierului Victor Ponta mandatul de a reprezenta Romania la summit-ul UE din 22 – 23 noiembrie, unde ar trebui sa fie aprobat bugetul multianual al Uniunii pentru 2014-2020, dar i-a propus sa mearga impreuna, “oferta” refuzata de seful guvernului.

Presedintele a invocat ideea unei parti­cipari comune, avand in vedere ca eu voi fi oricum la Bruxelles, la intalnirea cu prese­dintele Hollande si cu prim-ministrii so­cia­listi, dar cred ca ar fi o confuzie si am apre­ciat invitatia, dar nu era momentul. Mi-a spus ca are o indelungata experienta si ca in acest context doreste sa participe domnia sa. Nu mi-a dat explicatii“, a spus Ponta.

Pozitia Romaniei la summit va fi aceasta: este inacceptabil sa-i fie reduse fondurile, iar opozitia sa va merge pana la exprimarea dreptului de veto, a anuntat premierul roman. In timp ce liderii romani isi disputau mandatul de reprezentare, de la Bruxelles veneau vesti cat se poate de teribile pentru alocarile viitoare ale tarii.

Mai multe detalii: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.