6 idei de afaceri pe care le poti incepe ca student

afaceri-studenti.jpg

Unele din cele mai cunoscute si mai profitabile afaceri au fost lansate de studenti: Microsoft, Dell, Apple. Chiar daca nu intentionezi sa devii urmatorul Bill Gates, si vrei doar sa iti completezi veniturile desfasurand o activitate antreprenoriala, ai nevoie de o idee clara, un plan de afaceri si multa perseverenta.

Mai jos sunt cateva idei de afaceri cu bani putini pe care le poti desfasura in perioada studentiei:

1. Meditatii

In orice clasa exista un student care pare mai avansat decat colegii lui si mai documentat pe tema respectiva, asa ca daca asta esti tu, nu exista nici un motiv pentru care nu ai folosi acest avantaj pentru a face din asta o afacere. Aceasta activitate nu necesita nici un fel de investitie, iti va aduce si bani si te va face si mai popular in randul colegilor tai. Banii castigati astfel ii poti investi ulterior intr-o alta afacere.

Pentru a te promova poti utiliza recomandarile colegilor tai, poti pune anunturi in caminele unde locuiesc studenti de la facultatile care studiaza materia/materiile pe care intentionezi sa oferi tu meditatii, iti poti face niste pliante pe care sa le lasi in biblioteca sau un salile de cursuri.

2. Asistenta tehnica in instalarea programelor de calculator

Avand in vedere ca aproape orice student detine un computer sau un laptop si nu toti sunt absolventi de informatica sau detin cunostinte tehnice, baza de clienti este destul de mare.

Asa ca daca stii sa instalezi diverse software, sa te ocupi de intretinerea calculatoarelor sau sa oferi explicatii cu privire la diverse probleme tehnice care pot aparea, asta e afacerea potrivita pentru tine. Pentru promovare, poti utiliza recomandarile colegilor tai sau poti pune anunturi in diverse locuri: camine, cantina,etc.

3. Contabilitate

Daca esti student la contabilitate si te pricepi la asta ai putea sa-ti oferi serviciile fie unor colegi pe care ii cunosti si au deja o mica afacere dar mai au nevoie de ajutor pentru activitatile care tin de contabilitate si de taxe, fie unor firme mai mici care nu isi permit sa angajeze o firma de contabilitate. In ambele cazuri insa, trebuie sa fii sigur ca stii ce faci, pentru ca activitatile de contabilitate implica o responsabilitate mare. Pentru promovare ai putea sa-ti faci carti de vizita si fluturasi pe care sa-i distribui printre colegii tai sau sa-i postezi in diverse locuri, sau sa iti pui anuntul pe anumite site-uri de anunturi.

Citeste continuarea articolului pe Plandeafacere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top