Exclusiv: Prioritatile pentru dezvoltarea cercetarii romanesti, prezentate in avanpremiera la Conferinta Afaceri.ro Bucuresti

Adrian_Curaj_sala.jpg

Adrian_Curaj_salaAntreprenorii prezenti la Conferinta Afaceri.ro Bucuresti au avut o ocazie unica de a privi in viitorul cercetarii si dezvoltarii romanesti.

Adrian Curaj, directorul general al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) a prezentat in avanpremiera cateva dintre concluziile Strategiei pentru dezvoltare inteligenta a Romaniei, care urmeaza sa fie facuta public in mod oficial la sfarsitul acestui an.

“Am identificat unde sunt concentrate capabilitatile de cercetare in zona publica si privata. Le-am proiectat pe harta tarii si am obervat lucruri spectaculoase: acestea realizau proiecte de cercetare/inovare, aveau produse de succes, aveau exporturi, dar nu colaborau”, a subliniat Adrian Curaj.

Acesta a evidentiat faptul ca strategia isi propune, pe de o parte, sa gaseasca instrumente pentru a implica mediul privat in efortul de cercetare-inovare.

Pe de alta parte, se doreste concentrarea cercetarii pe anumite sectoare prioritare, care sa duca la o crestere a competitivitatii si a productiei per ansamblu.

Potrivit sefului UEFISCDI, eforturile Romaniei de specializare inteligenta ar trebui sa fie axate pe urmatoarele domenii:

  • Bioeconomie
  • ICT
  • Eco-tehnologii
  • Energie si mediu

Adrian Curaj a vorbit si despre necesitatea dezvoltarii legaturilor dintre institutiile de cercetare si mediul de afaceri, dar si despre incurajarea antreprenorilor pentru a-si dezvolta propriile departamente de cercetare si pentru a investi masiv in acest sector.

Conferinta Afaceri.ro are ca tema clusterele inovative, vazute ca factori-cheie in specializarea economica inteligenta si a reunit o serie de experti care vor impartasi antreprenorilor prezenti viziunea lor unica asupra dezvoltarii mediului de afaceri.

Finantare.ro va urmari desfasurarea conferintei si va transmite cele mai importante interventii, pe parcursul acestei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.