Museum Rocket – Primul targ dedicat muzeelor si antreprenoriatului

museum-rocket-11.jpg

In data de 8 iunie, la The Ark (Bucuresti), va avea loc evenimentul Museum Rocketprimul targ dedicat muzeelor si antreprenoriatului din Europa.

“Vrem sa celebram creativitatea in Bucuresti prin incurajarea unor noi proiecte si parteneriate de afaceri intre inovatorii din domeniul cultural si institutii, pentru a-i determina pe participantii nostri sa isi extinda perspectivele”, afirma fondatorii We Are Museums + Museum Rocket

“Museum Rocket” se adreseaza in mod special antreprenorilor culturali, evenimentul doreste sa creeze un context unic, sa stimuleze noi conversatii intre cultura si tehnologie. Organizatia care a initiat acest concept se numeste We Are Museums, comunitatea profesionistilor pasionati de viitorul muzeelor.  

Desfasurandu-se in Bucuresti, un hub european al industriilor creative si tehnologice aflat in plina dezvoltare, “Museum Rocket” a invitat 20 de start-up-uri europene care lucreaza in mod activ pentru a imbunatati si imbogati experientele culturale in interiorul si exteriorul muzeelor. Aceste start-up-uri selectate vin din 10 tari si inoveaza in domenii precum: realitate augmentata, aplicatii mobile, printare 3D, vanzare de bilete sau analiza audiente.

Start-up-urile vor concura pentru Premiul Museum Rocket, oferit de UniCredit Bank, care recunoaste si premiaza cu aceasta ocazie potentialul remarcabil in antreprenoriatul cultural. Acest premiu va fi desemnat de un juriu profesionist format din Martijn Pronk de la Rijksmuseum (Amsterdam, Olanda), Kalam Ali de la European Pioneers (Berlin, Germania), Sabina Baciu de la Asociatia ORICUM (Bucuresti, Romania) si membrii fondatori We Are Museums, Diane Drubay si Claire Solery.

“Museum Rocket” se va desfasura pe parcursul zilei de 8 iunie si va include multe prezentari, intalniri si recomandari la The Ark, Bucuresti, un loc reprezentativ pentru tinerii creativi din Romania. In programul evenimentului pot fi remarcati unii dintre cei mai respectati profesionisti din domeniul muzeelor care colaboreaza deja cu antreprenori creativi, cum ar fi Tate, Rijksmuseum si POLIN Museum. De asemenea, pe parcursul zilei, cei care sunt interesati de sfaturi direct de la diferiti specialisti europeni in domeniul muzeelor si tehnologiei vor avea ocazia sa faca acest lucru in cadrul unor sesiuni speciale.

“Museum Rocket” este sustinut de UniCredit Bank si de ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti. Evenimentul este co-organizat de Asociatia ORICUM, o organizatie non-guvernamentala din Romania care faciliteaza dezvoltarea industriilor creative, de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania si se bucura de parteneriatele cu agentia de arta contemporana Unicat (Romania) si cu compania Bubbles (Franta) care le oferă participanților solutii inteligente pentru incarcarea dispozitivelor tehnologice.

Mai multe sunt pe pagina oficiala a Museum Rocket si retelele de socializare: pagina si  evenimentul de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.