IT-Pod peste Stramtoarea Oresund

 

Desi au fost separate de o stramtoare, rezidentii ambelor parti ale stramtorii Oresund au avut un interes comun: infiintarea unei retele de contacte de afaceri care sa-i ajute sa isi dezvolte activitatile.

Prin urmare, au decis sa construiasca o punte de legatura, un Pod IT peste Stramtoarea Oresund, care isi croieste drum intre coastele din Malmo si Copenhaga. Proiectul a inceput in 1997 cu ajutorul Initiativei INTERREG IIA.

In ciuda diferentelor culturale si geografice, companiile participante erau similare, in sensul ca aveau mici operatiuni in regiunile semi-rurale. sapte localitati din sudul Skane si noua din Zeelanda de Nord au fost implicate alaturi de orasele Skurup (Suedia) si Slangerup (Danemarca), in conducerea proiectului.

Trei prioritati au fost definite

In primul rand, partenerii proiectului Podul IT au vrut sa creeze o baza de date on-line, continand corporatii transnationale. In al doilea rand, ei au vrut sa incurajeze utilizarea de alte posibilitati, prin intermediul tehnologiei informationale, cu scopul de a promova contactele si dezvoltarea afacerilor peste granita. In cele din urma, au fost planificate promovarea de conferinte si intalniri de parteneriat.

Pana la inceputul anului 2000, proiectul nu mai beneficia de fonduri europene, dar partenerii au decis sa continue cooperarea. Cheltuielile au fost impartite intre partenerii participanti la proiect. Pana in martie 2001, Baza de Date a Podului IT continea 29,000 de companii daneze si suedeze.

Datorita structurii interactive si dinamice a website-ului, companiile partenere au putut actualiza informatiile referitoare la ele in mod regulat. Site-ul ofera, de asemenea, vizitatorilor, link-uri specifice, spre o varietate de surse, cum ar fi suplimentul la Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene, “Licitatii electronice zilnice”, care ofera o lista completa si actualizata a ofertelor UE.

Asa cum era de asteptat, baza de date ajuta, de asemenea, pentru a favoriza realizarea de contacte intre companiile din ambele tari. Mai multe intalniri bi- si multilaterale au fost organizate. Acestea au dus la mai multe proiecte de colaborare transfrontaliere si intelegeri de afaceri incheiate intre companii daneze si suedeze.

Cost total: 210 000 EUR (1 872 000 SEK)
Contributia UE: 105 000 EUR (936 000 SEK) (Interreg IIA)

Contact
Municipality of Skurup
Chief Executive
Bo , Stromgren
S Sverige
Tel.: +46 411 53 60 01
Fax: +46 411 53 60 65
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.