O rampa de lansare pentru femeile care doresc sa devina intreprinzatori

 

400 de femei din Romania beneficiaza de cursuri de formare pentru a-si dezvolta abilitatile antreprenoriale, in cadrul unui proiect multiregional din Romania, astfel sporindu-si sansele de angajare. Femeile din Bucuresti, Giurgiu, Oradea si Slatina urmeaza un curs intensiv care le va pregati mai bine pentru piata muncii si le va ajuta ulterior in cariera.

Acest proiect pentru egalitatea de sanse face parte dintr-un efort national de crestere cu 60% a sanselor de angajare ale femeilor, prin impulsionarea dezvoltarii lor economice si ocuparii a fortei de munca. Proiectul va cuprinde mai multe targuri si campanii de constientizare.

Cursuri cu orientare precisa

Proiectul PROWOB a fost inspirat de catre unul dintre cei trei parteneri nationali, Europroject, un furnizor de consultanta si formare care cunoaste indeaproape problemele specifice cu care se confrunta femeile hotarate sa devina intreprinzatori. Ceilalti doi parteneri sunt consiliile locale Oradea si Giurgiu, care ofera sprijin intreprinderilor mici.

Proiectul va asigura formare specifica in domeniul antreprenoriatului la nivel local. Cursurile de formare urmaresc dezvoltarea de noi metode si tehnici pentru sprijinirea antreprenoriatului, tinand cont de cunostintele, abilitatile si aspiratiile viitorilor intreprinzatori.

Programul de formare va include dezbateri, campanii de constientizare, crearea de retele profesionale, prezentarea bunelor practici si a lectiilor deja invatate de catre femeile intreprinzator de succes, precum si brosuri si pliante informative. Modulele de formare dedicate vor viza atat dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale, cat si aspectele teoretice si practice ale managementului IMM-urilor din Romania.

Intreprinzatori si creatori de locuri de munca

Obiectivul principal al proiectului este sa incurajeze formarea abilitatilor antreprenoriale a aproximativ 400 de femei. De asemenea, partenerii spera ca acest proiect de formare va duce la crearea a 20 de parteneriate si 320 de companii noi, prefigurand ca nu mai putin de 250 de IMM-uri vor inregistra profit in decursul primului an de activitate.

Multe dintre femeile intreprinzatoare absolvente ale cursurilor spera sa poata crea locuri de munca la nivel local, regional, national si chiar european. De asemenea, in cadrul proiectului va fi constituita o baza de date pentru monitorizarea progresului tuturor, iar bunele practici vor fi promovate in scopul transpunerii lor in alte companii.

Costul total al acestui proiect este 504,700 de euro, din care asistenta europeana se ridica la 460,480 de euro.

Sursa: Europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top