Startup IT medical fondat de un român – 5 milioane Euro finanțare

Alexandru-Boghean.jpg

Un startup IT din domeniul sănătății (medtech), care are și un român printre cofondatori, a obținut, vineri, în Germania, o rundă de finanțare de 5 milioane de euro de la o serie de fonduri de investiții de capital de risc.

Startup-ul Doctorly a fost fondat la Berlin, în anul 2017, de către un grup de antreprenori, printre care și românul Alexandru Boghean (33 de ani). El este Head of CRM în startup-ul german, ocupându-se astfel de managementul relației cu clienții. Boghean a făcut liceul la Pașcani și apoi a terminat Automatică și Calculatoare la Universitatea Tehnică de la Iași.

Ceilalți cofondatori ai Doctorly sunt Samir El-Alami (CEO), Nicklas Teicke (COO), Archil Eristavi (director medical), Anna Von Stackelberg (business development) și Sebastian Lau (CTO).

Runda de investiții obținută acum a fost condusă de fondul de investiții european Speedinvest, cu participarea Seedcamp, Target Global, Force Ventures și UNIQA Ventures, potrivit Tech.eu. De notat că Seedcamp a mai finanțat și „unicornul” româno-american UiPath, precum și fintech-urile Revolut (UK) și TransferWise (Estonia).

Doctorly își propune să digitalieze mai puternic cabinetele medicale și clinicile, care se bazează în continuare pe stocarea datelor pe CD-uri și pe hârtie, chiar și în Germania.

Platforma sa digitală „este practic un sistem de operare modern pentru sectorul sănătății, care eficientizează fluxurile de lucru existente și reduce până la jumătate timpul pierdut cu sarcinile administrative” din cabinetele medicale, potrivit fondului de investiții Target Global, unul dintre finanțatorii startup-ului.

Medicii plătesc un tarif unic și pot „migra” ușor… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.