Casimir si cina copilului

 

Acest nume este asemanator cu cel al unui celebru personaj din emisiunile tv pentru copiii din Franta, dar Centrul de Tehnologie “Casimir” este bine cunoscut de sute de mici afaceri din Auvergne, care au primit ajutor de la consilierii acesteia.

Copilul nu o stie, dar masa pe care se harjoneste este rezultatul unei tehnologii sofisticate. Cand Alain Chelles, directorul managerial de materiale plastice a Mairal, a fost rugat de catre fabricantul de mobilier pentru copii “Combelle” sa proiecteze echipamente pentru producerea de mese rabatabile pentru scaunele pentru copii, el si-a amintit de o demonstratie al unui proces prototip rapid, vazut la Centrul Casimir.

Deci, folosind computere, Mairal a proiectat masa elaborata de Combelle, si Techinauv, o filiala a Casimir, in doar o zi. Imbunatatirile au fost facute dupa ce proiectul mesei a fost prezentata la o serie de expozitii si apoi a fost utilizat pentru a produce un tipar.

Conform spuselor lui Alain Chelles, aceasta metoda “ne-a permis sa decidem daca produsul ar fi viabil din punct de vedere comercial si inainte de a incepe productia, am primit un produs care satiface nevoiele consumatorilor. Colaborarea cu Techinauv a fost vitala.”

Principala sarcina a lui Casimir este de a furniza afacerilor mici, din Auvergne, informatii si sfaturi, punandu-i in contact cu furnizorii de servicii si acordarea de sprijin si de la laboratoare pentru proiecte de interes public: este finantat partial cu o rata de 25% de catre FEDR. Aceste servicii sunt oferite gratuit, spre deosebire de serviciile tehnice furnizate de filiala Techinauv al Casimir.

Puterea ei este reprezentata de consultantii de dezvoltare tehnologica, care combina un nivel ridicat de calificare tehnica cu experienta solida a intreprinderilor mici. O data la cinci ani, fiecare consultant petrece sase luni lucrand intr-o afacere.

Astazi, Casimir executa operatiuni in domeniul de inginerie si de materiale, procese si de design industrial, productia de alimente si de prelucrare, ambalare, tehnologii de informare si comunicare si de inginerie biomedicala.

De aceasta Casimir a primit responsabilitatea pentru reteaua de distributie tehnologica Reseau din Auvergne. De asemenea gestioneaza Cortechs, un sistem in care firmele pot primi sfaturi si, daca angajeaza lucratori tehnici sub 26 de ani, sunt eligibile pentru o subventie care acopera jumatate din salariu pentru primul an.

Centrul, de asemenea, gestioneaza proiectul Europene RIS (Strategiile Regionale de Inovare) din Auvergne, care a ajutat deja 200 de intreprinderi mici sa-si evalueze nevoile lor de inovare. In cele din urma, Casimir tocmai a fost selectata pentru a gestiona un proiect european interregional (Auvergne / Lorena / Poitou-Charentes / Madrid / Thessaly / Insula Wight) de a difuza “cunostinte economice”, pentru afaceri mici.

Sunt realizate progrese rapide in doua directii: oferirea unui acces mai larg intreprinderilor cu scara mica de fabricatie si masuri de “monitorizare strategica” comune, care sa permita intreprinderilor de a merge mai departe de analiza interna. Un bun exemplu in acest sens este grupul de afaceri AxE BIOMED.

In plus fata de autoritatile publice, Casimir cuprinde doua universitati, patru organisme de cercetare, trei angajatorilor federatii si 13 intreprinderi private, inclusiv Michelin. Uniuniea Europeana de multe ori actioneaza ca un levier, ne permite sa mergem “fie mai repede, fie mai departe”, explica Pierre Burgundia, director al Centrului.

Cost total: 4 millions de FF/an
Contributia UE: 1 million de FF pe an

Contact
Pole technologique CASIMIR
Directeur
Pierre, Bourgogne
24, avenue des Landais BP 154
F – 63173 , Aubiere Cedex
France
Tel.: +33.4.73 28 85 22
Fax: +33.4.73 28 64 14
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.