Traind in Mediul Urban

 

Scopul proiectului “Traind in Mediul Urban” este de a imbunatati spatiile publice ale orasului si spatiile verzi din cartierele de est al orasului Vantaa.

Proiectul s-a axat pe urmatoarele probleme:
– activitatea de cercetare – planificare interactiva a mediului bazata pe oameni cu diferite idei despre mediu;
– imbunatatirea concreta a mediului – planificare interactiva a remarcabilelor zone istorice, medii de flux, piete, trasee, cele mai vizitate parcuri si locuri de joaca.
– mediul de educatie si angajare din imprejurimi – incurajarea locuitorilor sa cunoasca mai bine regiunea lor de origine, istoria, cultura si atractiile locale valoroase.

Proiectul “Utilizarea terenului din Finlanda” si autorizatiile cer locuitorilor sa participe la utilizarea terenurilor, a zonei verzi si la planificare strazilor.

In zilele noastre planificarile interactive implica copii, persoane in varsta, imigranti si tineri intr-un stadiu de planificare, precum si de pregatire pentru punerea in aplicare. Peste 281 de locuitori au fost implicati in proiecte care implica tineri si copii, 600 de locuitori au participat la 14 intalniri publice (din aprilie 2003 pana in 2004) si au fost organizate 4 expozitii.

“Traind in Mediul Urban” a fost remarcat pentru activitatea de cercetare in Eurocities Awards 2003 “Calitatea vietii tuturor”.

Cost total: 0.5 milioane euro
Contributia UE: 0.135 milioane euro

Contact:
City of Vantaa, Land use and Environmental Department
Leino , Aino
Kielotie 13
FIN – 01300 , Vantaa
Suomi/Finland
Tel.: +358-9-839-226-32
Fax: +358-9-839-226-32
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.