Fara pasageri in DRIVE pentru Growth

 

Cercetarile in Europa au subliniat in mod permanent nivele relativ mici ale inovatiei intre IMM-urile din Europa, in comparatie cu omologii lor din SUA si Japonia. In Irlanda, Forfas, politica nationala si Consiliul Consultativ pentru intreprinderii, comert, stiinta, tehnologie si inovatie, a identificat, in particular, nevoia pentru intreprinderi mici si micro de a deveni mai inovative in abordarea lor fata de afacere si piata, si de a dezvolta noi baze pentru un avantaj competitiv.

Recunoscand aceasta provocare, Autoritatea Regiunii de Sud-Vest din Irlanda, cu alti parteneri din Irlanda, UK si Germania, au dezvoltat proiectul Drive (Directionarea Cercetarilor in Intreprinderi Viabile) pentru Growth (crestere), noi baze pentru avantajele competitive.

Proiectul se bazeaza in special pe identificarea nevoii unei retele mai bune bazata pe cunostinte, care exista deja in regiunile UE. Pentru a facilita acest lucru, fiecare regiune partenera a stabilit un Grup pentru Dezvoltare si Inovare Regionala (GDIR) pentru a promova si sprijini legaturi mai bune, in interactiunea si productivitatea dintre cercetarile comunitatii, agentiilor suport si industrie.

La un nivel transnational, aceste grupuri au ajutat la supravegherea unui singur spatiu, unde IMM-urile si institutiile de cercetare din Nord-Vestul Europei pot beneficia de o masa critica de resurse in relatie cu dezvoltarea pietei, cercetarile disponibile, capacitatea de productie si retele.

O platforma dinamica bazata pe web

Un obiectiv cheie a proiectului este de a dezvolta structura, in cadrul si de-a lungul regiunilor partenere, care faciliteaza colectarea de cunostinte, bazate pe cercetare si dezvoltare, expertiza de productie si know-how, si sa ofere aceste informatii institutiilor de cercetare si bazelor transnationale ale IMM-urilor.

Aceasta mareste comunicarea dintre institutiile de cercetare si IMM-uri, dorindu-se a crea noi oportunitati pentru IMM-uri, precum si promovarea unei concentrari mai mari aplicabile cercetarilor, care, in final, vor contribui la cresterea economica si crearea de locuri de munca.

O inovare importanta in acest proiect este dezvoltarea unei platforme dinamice, 100% automata, bazata pe web, www.driveproject.eu, care este implementata de-a lungul tuturor regiunilor partenere. In momentul in care un individ sau o organizatie este inregistrata, unealta va detecta automat imbunatatirile de interes, cum ar fi noi cercetari sau oportunitati. De asemenea, ajuta cercetatorii sa gaseasca parteneri industriali sau retele de companii in anumite sectoare.

Rezultate

Unele rezultate concrete ale proiectului, includ:
– completarea Sondajelor de inovare in afaceri, in fiecare regiune partener, implicand un numar total de 350 de respondenti
– stabilirea a 4 GRID-uri regional, cu participarea sectorului public, agentii/retele de dezvoltarea afacerilor
– dezvoltarea unei noi platforme de internet pentru promovarea schimbului si colaborarii dintre autoritatile publice, agentii de sprijin in afaceri, institutii de cercetare si industrie
– inregistrarea a peste 170 de afaceri in platforma DRIVE pentru Growth, cu peste 200 de useri si un target de 600 de useri pana la sfarsitul proiectului
– participarea la acest proiect a 10 instutitii de cercetare
– participarea a peste 600 de afaceri in evenimentele regionale organizate in cadrul proiectului
– inregistrarea a peste 4000 de afaceri de-a lungul regiunilor partenere in lista de mailuri a proiectului.

Cost total: 1,075,000 euro
Contributia UE: 516,000 euro

Contact
South West Regional Authority
Innishmore
Ballincollig Co. Cork
IRL
Ireland
Director
John, McAleer
Tel.: +353 21 4876877, +353 87 2360143
Fax: +353 21 4876872
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.