Licenta pentru calificare: extinderea Centrului de Dezvoltare a Abilitatilor ETC in Malta

 

Corporatia Angajarii si Formarii (ETC) este o corporatie publica stabilita de un act de Parlament in 1990. Reprezinta o identitate distincta, cu o personalitate juridica si este condusa de un consiliu de administratie care include reprezentanti de la diferite grupuri de participanti si de parteneri sociali.

Responsabilitatea principala este de a oferi servicii publice de ocupare a fortei de munca, administrarea training-urilor de formare profesionala si ucenicie finantate de stat si de a mentine sistemele de informare privind piata muncii.

ETC ofera o gama larga de cursuri de formare, care sunt deschise atat somerilor cat si angajatilor, care doresc sa isi dezvolte abilitatile. Cursurile acopera o varietate de domenii, clasificate in patru rubrici: cursuri legate de birou, ospitalitatea/ingrijirea cursurilor de aptitudini, cursuri de abilitati de management si cursuri de aptitudini in comert.

Corporatia conduce Institutul Educatiei Tehnice Viitoare, care raspunde nevoilor de abilitati de industrie, precum si o serie de stagii, care sunt dezvoltate de catre ETC, in parteneriat cu angajatorii, asociatiile sau alte organisme profesionale.

Programe de formare si schemele organizate de ETC sunt proiectate pentru a raspunde la actualele si la viitoarele nevoi de pe piata muncii. Aceasta practica este in curs de desfasurare, facilitat de un dialog cu angajatorii si reprezentantii acestora.

In plus, ETC este responsabil pentru “Barometrul de ocupare a fortei de munca” (analize actuale si viitoare ale pietei fortei de munca trebuie intreprinse cu un numar mare de angajatori la fiecare sase luni, in detaliu), care identifica lipsa aptitudinilor si, prin urmare, nevoile de formare ale angajatorilor .

Cu facilitatile limitate existente, Corporatia nu a fost intotdeauna in masura sa raspunda la nevoile identificate si in timp a trebuit sa recurga la externalizarea, sa implice costuri plus.

Obiectivul proiectului este de a extinde Centrul de Dezvoltare al Abilitatilor ETC. Aceasta extindere si facilitatile suplimentare, vor permite ca ECT sa mareasca numarul de cursuri de dimineata si seara.

Noua extensie a Centrului de dezvoltare de abilitati va acoperi o suprafata de 550 m² si va include o serie de camere noi de lectura si ateliere de lucru moderne, dotate cu echipamente si sisteme de formare profesionala. Extinderea va include, de asemenea, o structura de otel, care va incorpora o punte de legatura cu o noua extindere cu blocul existent. Echipamentele instalate includ echipamente audio, vizuale, proiectoare, ecrane interactive / table si DVD-uri cu sisteme de sunet.

Se estimeaza ca noua extindere, care a fost programata sa fie finalizata la sfarsitul anului 2006, va ajuta la dublarea ETC de formare, prin urmare, dublarea capacitatii sale de productie la circa 10.000 de clienti pe an.

In plus, va ajuta Corporatia sa reduca timpul de asteptare (in prezent, cu circa 20 saptamani) la mai putin de 10 saptamani si de a fi mai receptiva la nevoile imediate ale pietei fortei de munca. In acest sens, ETC va continua sa lucreze indeaproape cu Institutia Educatie si Formare Profesionala, reprezentanti ai Malta Enterprise, precum si Angajatori de asociere Malta (MEA) de a furniza programe de educatie si instruire, care indeplinesc nevoile industriei.

Se anticipeaza, ca prin training-uri adecvate de formare si incurajare a celor cu aptitudini scazute – se vor dobandi noi aptitudini transferabile si comerciale. Noua extensie va avea cel mai mare impact asupra tinerilor solicitanti de locuri de munca in Malta, care reprezinta majoritatea clientilor ETC. De asemenea, va ajuta la imbunatatirea serviciilor disponibile pentru grupurile tinta specifice.

In special, de acesta vor beneficia femeile care doresc sa se intoarca la locul de munca, somerii, persoanele peste 40 de ani, persoanele cu nevoi speciale, persoanele care au fost dependente de droguri, alcool si programe de detentie.

Cost total: 597,895 euro
Contributia UE: 448,421 euro

Contact:
Training Services Division
Employment & Training Corporation Head Office
MT, Hal-Far
Malta
Senior Manager
Joe, Cutajar
Tel.: +356 22201201
Fax: +356 22201821
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.