Imprastiati vorba – Autobuzul angajarii

 

Primul pas pentru a gasi un loc de munca este de a afla unde sunt locuri vacante. In Vale de Campanha in Porto, un autobuz a fost transformat intr-un centrul de informatii mobile de ocupare a fortei de munca si de formare.

Autobuzul angajarii aduce informatii despre diferite cartiere cu noi locuri de munca, programe de formare si sprijin pentru infiintarea unei afaceri. Utilizarea limitata a resursele financiare si umane si a informatiilor, devine brusc mult mai accesibila pentru un numar mare de oameni.

Un autobuz face ca ocuparea fortei de munca, formarea si informatiile sa fie mult mai accesibile in Valea de Campanha in Porto.

Intr-un an si jumatate, autobuzul, care este dotat cu sala de asteptare si una de birou, a contactat oameni, in mai multe domenii in Valea de Campanha. Interesul aratat a fost atat de mare in una din localitatile din vecinatate, Cerco do Porto, incat o permanenta a fost creat pe plan local un Club de ocupare a fortei de munca.

Lectiile invatate de la difuzoarele autobuzului au fost transferate Clubului. Mai mult de atat, un total de 135 de oameni au gasit locuri de munca, datorita Clubului.

Autobuzul si cluburile nu se ocupa doar cu furnizarea de informatii; de asemenea, ele colecteaza informatii despre vizitatorii lor. Datele sunt folosite pentru a proiecta cursuri si training-uri de instruire relevante si utile pentru oamenii din zona.

Au avut loc deja sapte cursuri de formare care implica 60 de persoane. Recunoscand valoarea clubului, Institutul de ocupare a fortei de munca a orasului a fost de acord pentru sa acopere costurile de personal in viitor.

Autobuzul in sine este un vehicul versatil pentru imprastierea de informatii despre proiecte si alte scopuri si ar putea fi utilizate in cele mai multe orase europene. In Porto, in prezent este utilizat pentru a pastra date actualizate cu referire la rezidenti si afaceri, proiecte in cadrul programului URBAN.

In special, Fundatia, care ruleaza programul in Porto, utilizeaza autobuzul pentru a incuraja institutiile publice, companiile private, grupurile si persoanele fizice si cetateanii de a se alatura si a se implica.

Contact
Camara Municipal do Porto
Fundacao para o Desenvolvimento do Vale da Campanha
Maria Virginia , de Sousa
Rua de Bonjoia, 185
P – 4300 , Porto
Portugal
Tel.: +351 22 5899260
Fax: +351 22 5899269
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.