O idee unica – muzeu ca un restaurant

 

TiCasinhas vechea moara de apa a fost modernizata si transformata datorita entuziasmului si perseverentei proprietarului, care a visat la relocarea in satul natal din Serra do Caldeirao (Algarve, Portugalia).

Cu asistenta UE, moara a fost transformata intr-un restaurant-muzeu unde iubitorii de mancaruri se pot bucura de o gama de bucate locale, dupa vizitarea expozitiei de masini si procese, desfasurata in regiune, in Muzeul Millers.

Cu toate acestea, TiCasinhas ofera mult mai mult de atat: petreceri si banchete pitoresti ce au loc in sediu, si totodata moara serveste si ca un punct de plecare pentru plimbarile organizate in inima zonei Serra.

Acest proiect a beneficiat de-o parte de finantara europena pentru diversificarea activitatilor in zonele rurale mai putin dezvoltate. Agricultura este, de fapt, principala sursa de venit in Serra do Caldeirao, o zona in muntoasa din Portugalia.

Cu toate acestea, randamentele sarace determina multi tineri sa plece spre coasta industriala turistica sau Lisabona si Setubal. Pentru a-i incuraja sa ramâna in zona, au fost create noi activitati economice, in special prin dezvoltarea resurselor locale.

Contributia EU: 32 991 ECU

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.