Sprijin in afacerile etniilor minoritare

 

Scopul proiectului este de a stabili o retea de sprijinire a afacerilor in cadrul minoritatilor etnice in Newham, Londra pentru a furniza o gama de servicii de asistenta de specialitate pentru IMM-urile deja existente sau recente, detinute de minoritati etnice, in scopul de a creste ritmul de creare de noi IMM-uri, create de minoritati etnice.

Analiza de cercetare a indicat faptul ca intreprinderile detinute de etniile minoritare au o probabilitate mare de nereusita, in primul an de functionare fata de IMM-urile detinute de localnici.

Newham si Londra de Est au fost interesate in mod special de acest proiect, deoarece au peste 90 000 de etnii minoritare care au IMM-uri in domenii ca moda, vanzarea cu amanuntul si ospitalitate.

Specialistul in afaceri, servicii de consiliere si de asistenta oferite de retea face referiri la urmatoarele: planificare de afaceri, marketing, tehnologie de aplicatii si de inovare, exportatoare (inclusiv in tara de origine), precum si noi oportunitati de invatare, cum ar fi formarea, managementul financiar, marketing, TIC si alte aplicatiile de afaceri.

Serviciile oferite au fost personalizate pentru nevoile IMM-urilor si includ livrarea de informatii necesare afacerilor on-line si pachete de cursuri la locul de munca.

Rezultatele esentiale ale proiectului sunt: dezvoltarea a patru centre locale de sprijinire a afacerilor in domenii-cheie in Newham si o serie de ateliere de lucru concentrate pe afaceri de consiliere si pe probleme de dezvoltare. Proiectul a sprijinit 750 IMM-uri, au fost protejate peste 400 de locuri de munca in cadrul IMM-urilor si au fost create 104 de noi locuri de munca.

Cost total: 1.97 milioane euro
Contributia UE: 0.99 milioane euro

Contact:
Newham College of Further Education
Centre for Innovation and Partnerships
Diane , Gowland
High Street South
UK – E6 6ER , London
United Kingdom
Tel.: +44 20 8257 4420
Fax: +44 20 8257 4400
E-Mail: [email protected]

Sursa: Consiliul Europei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.