Teletraining transfrontalier

 

Combinand intreaga gama de telecomunicatii, telelearning la distanta si tehnologii, astfel incat studentii universitatilor din doua regiuni sa poata avea acces la oricare alte programe academice este ideea care a fost dezvoltata in EUVIKON (Reteaua Virtuala Euroregional Skills), proiect dezvoltat in Rhein-Maas Euroregiunea Nord.

Lansat in 1998 si finalizat la sfarsitul lui 2000, proiectul a fost un joint-venture al Universitatii Open (OU) din Venlo, Olanda, FernUniversität (FU) sau “Tele-Universitatea” din Hagen, in Germania, de municipalitatea din Venlo si din Krefeld.

Obiectivele pentru zona transfrontaliera au fost de a incuraja mai multi oameni sa acceseze universitatea si sa continue programe de formare, de a ridica nivelul general de competente in acest sens si de a promova ocuparea fortei de munca calificate in Euroregiune.

Impreuna, cele doua universitati ofera persoanelor fizice si intreprinderilor din Euroregiune o gama larga de studii de invatamant superior in germana, engleza sau olandeza.

Combinarea programelor germane si olandeze a fost planificata in anumite domenii. OU a introdus, de asemenea, o sectiune de formare transfrontaliera a managementului de mediu si FU a creat un Institut European pentru Studii de Drept.

Studentii si afacerile pot, de asemenea, sa se inscrie pentru a continua cursurile de formare adaptate la nevoile lor si, in special, care se potrivesc cu cerintele de calitate ale intreprinderilor.

Orientarea si consilierea personalizata pe servicii pentru studenti sunt disponibile in orice moment, si de asemenea, dau posibilitatea de a participa la stagii. Studentii au un echipament complet, cu Internet la dispozitia lor, si cu demonstratii interactive ale CD-ROM-urilor.

In afara de formarea la distanta, ei pot beneficia de ajutor de la tutori, de participari la forumuri electronice si chiar se pot angaja de la distanta ca “angajati virtuali” pentru companii.

Fiecare scoala decide conditiile de inregistrare pe baza unor criterii mai flexibile decat in alta parte. Invatamantul superior, precum si programele de formare si stagiile duc la acordarea de diplome sau certificate recunoscute de catre ambele parti. Acest sistem inovativ al invatamantului este in mare masura, o legatura fructificata, iar reputatia EUVIKON este constant in crestere; numeroase contacte sunt acum stabilite cu firme si camere de comert sau de industrie.

Cost total: 278 500 euro
Contributia UE: 139 250 euro

Contact
Studienzentrum Krefeld
Tannenstr. 79
D – 47798 , Krefeld
Deutschland
Fax: +49 2151 78 72 07
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.