Faleza dintre Mangalia şi Saturn va fi modernizată cu bani europeni

646x404.jpg

Proiectul denumit „Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic – Sudul Litoralului” are o valoare totală de aproximativ 23 de milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Concret, investiţia vizează reabilitarea falezei dintre Mangalia şi Saturn pe o distanţă de 2 kilometri, prin refacerea integrală a zonei pietonale şi a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spaţiu verde şi vor fi create alei de acces.

“Toate zonele ce au diferenţe de nivel şi sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin”, spun reprezentanţii primăriei Mangalia.

Contractul de finanţare a fost semnat miercuri, 6 martie, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud – Est (Brăila).

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.