Fermierii mai au doua saptamani sa depuna cererile de sprijin pentru suprafetele cultivate

combina.jpg

combinaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca de la 1 martie au fost depuse, in cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafata in anul 2013, un numar de 753.168 cereri de plata, pentru o suprafata de aproximativ 4,3 milioane hectare.

Dintre cei 753.168 de fermieri care au depus cereri de plata, 753.167 fermieri au completat declaratia de suprafata utilizand aplicatia IPA Online si doar un singur fermier a depus cerere in mod clasic.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata fermierii trebuie sa depuna la Centrele APIA, pana pe 15 mai 2013, o singura cerere de plata.

Pentru depunerea cererilor de plata, incepand cu data de 16 mai, se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 10 iunie 2013 cererea de sprijin nu mai este admisa la calcul.

APIA invita fermierii care nu au mai beneficiat de aceasta schema de sprijin sa depuna cerere la centrul judetean sau local la care sunt arondati, iar actualii fermieri beneficiari sa depuna cerere conform invitatiei primite/programarii afisate la centrele APIA.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.