Finalizarea reformei funciare ar facilita accesul fermierilor la finantare

agricultura7.jpg

banca mondialaGuvernul poate sa aiba un impact pozitiv semnificativ in largirea gamei de garantii utilizate de fermieri pentru imprumuturi, prin finalizarea reformei funciare si prin implementarea de instrumente eficiente pentru facilitarea gestionarii riscurilor agricole, sunt de parere expertii din cadrul Bancii Mondiale.

Analistii citati ne-au spus ca masurile politice luate in acest sector trebuie sa fie adaptate si diferentiate in functie de nevoi: “Cand vine vorba de accesul fermierilor la finantare, nu exista o solutie care sa multumeasca pe toata lumea. Nevoile si mijloacele marilor holdinguri comerciale sunt diferite de cele ale micilor fermieri. De aceea, politicile din acest sector trebuie sa fie diferite si in functie de nevoi“.

Specialistii din Banca Mondiala sunt de parere ca tara noastra ar trebui sa profite de noul cadru UE pentru perioada 2014-2020, ce recunoaste provocarile cu care se confrunta multi investitori agricoli mici si mijlocii in contractarea de imprumuturi si ofera o gama larga de instrumente de inginerie financiara. “Guvernul ar trebui sa se concentreze pe crearea unui mediu care sa transpuna reglementarile europene si sa gestioneze blocajele de pe piata de credit“, potrivit expertiilor citati.

Mai multe detalii: www.bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.