Slatina: bazin didactic de inot si fonduri europene alocate pentru reabilitare termica

1401630399-997.jpg

Slatina-bazin-inotUn numar de 108 apartamente, situate in 6 blocuri din municipiul Slatina, au primit alocare din fonduri europene pentru lucrari de crestere a eficientei energetice, prin Programul Operational Regional 2007-2013 (Regio). Contractul de finantare a fost semnat la Slatina, de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, iar valoarea totala este de 2,84 milioane de lei, din care aproximativ 1,6 milioane de lei reprezinta componenta financiara nerambursabila. Sumele au fost alocate prin Axa 1 a programului Regio, Domeniul Major de Interventie 1.2, care finanteaza sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte.

O alta investitie realizata in Slatina printr-un program guvernamental, finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si implementat de Compania Nationala de Investitii, este bazinul didactic de inot, singurul bazin acoperit din judet. Obiectivul, destinat in principal utilizarii lui de catre elevi, a fost inaugurat de Ziua Internationala a Copilului, in prezenta viceprim-ministrului Liviu Dragnea.

Bazinul are o suprafata totala utilizata de 835 mp la sol, o adancime variabila intre 1,20 si 1,80 m si dimensiunea de 25 x 12,5 m. Fiecare dintre cele 5 culoare are 2,5 m latime, iar la capatul cu adancimea cea mai mare exista blocstarturi in conformitate cu normele europene.

Cladirea adaposteste si spatiile adiacente: vestiare diferentiate pentru elevi, cu grupuri sanitare si dusuri, un vestiar pentru profesori si un cabinet prim-ajutor, iar investitia s-a ridicat la aproximativ 6,64 de milioane de lei.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.