Finantare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest, in 2018

finantari-firme-IT_0.jpg

Banca Europeana de Investitii (BEI) intentioneaza sa aloce in acest an finantari in valoare de aproximativ 700 de milioane de euro pentru proiecte de imbunatatire a infrastructurii si de extindere a legaturilor de transport intre tarile din Balcanii de Vest.

Detinuta de statele membre ale Uniunii Europene, BEI utilizeaza depozitele de capital ale statelor UE ca garantie pentru finantarea imprumuturilor in domeniul cercetarii, infrastructurii si mediului, atat in Europa, cat si la nivel global.

“Intentionam sa acordam credite in valoare de aproximativ 700 de milioane de euro pentru proiecte in infrastructura, energie si transport in Balcanii de Vest in 2018”, a declarat, vineri, vicepresedintele BEI, Vazil Hudak, la finalul unei conferinte in care banca si-a prezentat activitatile realizate in 2017 in Bulgaria.

Vazil Hudak a precizat ca BEI va ramane concentrata pe intreprinderile mici si mijlocii, pe continuarea cooperarii cu autoritatile publice si, de asemenea, va sprijini turismul si informatizarea Balcanilor de Vest, o regiune afectata inca de o imagine negativa.

BEI este cea mai activa institutie financiara internationala in regiunea Balcanilor de Vest, cu credite in valoare de aproximativ opt miliarde euro in ultimii zece ani.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.