Finantare europeana pentru un sistem de detectare a cancerului, la Cluj

20181025_smei_p1.jpg

Un proiect din România a fost selectat pentru cea mai recenta runda de finantare prin Instrumentul pentru IMM-uri (parte a programului Orizont 2020), care include in total 246 proiecte din 24 de tari. Finantarea de 50.000 euro va sprijini Artificial Intelligence Expert (AIE) din Cluj-Napoca sa dezvolte un sistem bazat pe inteligenta artificiala, pentru detectarea cancerului in forma incipienta.

Fondurile alocate vor ajuta AIE in primele demersuri, precum stabilirea de parteneriate, efectuarea de studii sau stabilirea unei strategii optime de business pentru a aduce pe piata produsul final – AI-MICADIS – si a asigura astfel succesul acestui proiect.

In total, cele 246 de proiecte vor primi o finantare de 12,2 milioane euro, prin intermediul programului Orizont 2020, pentru a accelera dezvoltarea lor si a lansa mai rapid pe piata solutiile inovatoare pe care le propun.

Majoritatea companiilor selectate pentru finantare sunt din sectoarele Tehnologiei informatiei si comunicatiilor (ITC), sanatate si inginerie. Cele mai multe sunt din Spania (33), Italia (28) si Elvetia (23). Proiectele vizeaza o gama variata de domenii, de la sistemele de reducere a noxelor la vehicule comerciale, reciclarea materialelor lemnoase sau exploatarea datelor digitale, la securitatea cibernetica si nu in ultimul rând tratarea cancerului.

in total, Comisia Europeana a primit 2.111 propuneri in cadrul apelului de proiecte incheiat in septembrie 2018. Urmatorul apel prin Instrumentul pentru IMM-uri (Faza 1) este deschis pâna la data de 7 noiembrie 2019.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.