FINANTARE NERAMBURSABILA POCU 6.2 – 6.3

colorat_scris_copii.jpg

Program pilot de stimulare a participarii la educatie a copiilor cu parinti plecati la munca in strainatate. Autoritatea de management pentru POCU a publicat ghidul solicitantului pentru programul pilot de stimulare a participarii la educatie a copiilor cu parinti plecati la munca in strainatate.

Statur: Activ
Termenul limita pentru depuneri: 25 mai 2020
Buget:
– pentru un proiect mic 300.000 euro
– pentru un proiect mare 1.000.000 euro
Durata de implementare: maximum 36 luni

Aplicanti eligibili

  • ONG-uri;
  • Furnizori de servicii de orientare, consiliere, mediere scolara si servicii alternative, publici si privati;
  • Institutii de invatamant (ISCED 0 – 3)1 acreditate, publice si private, din reteaua scolara nationala;
  • Parteneri sociali din invatamantul preuniversitar (ex. organizatii sindicale);
  • Institutii de cult si asociatii religioase;
  • Institutii/agentii guvernamentale cu atributii in domeniul incluziunii sociale;
  • APL (Autoritati publice locale) cu atributii in domeniul educatiei de nivel preuniversitar.

Grup tinta eligibil si indicatori

  • Prescolari (copii 3-5 ani);
  • Elevi din invatamantul primar (6 – 10 ani), gimnazial (11-14 ani) si secundar superior (14-16 ani);
  • Parinti /tutori /persoana care are in grija copilul cu parinti plecati la munca in strainatate.

Activitati eligibile

1. Pachet integrat de servicii destinat prescolarilor si elevilor (6-16 ani) format din:

  • Servicii de suport educational (programe de tip Scoala dupa Scoala, suport educational suplimentar si/sau Activitati recreative si de socializare: ateliere si workshop-uri creative, de dezvoltare a abilitatilor manuale, muzicale, activitati sportive, vizite, excursii, drumetii, tabere, etc.complementar, activitati de dezvoltare deprinderi de comunicare si limbaj, abilitati sociale relationate cu invatarea etc.) – sub-activitate obligatorie
  • Servicii psiho-sociale de sprijin – Activitati de dezvoltare a abilitatilor emotionale si sociale inter personale, a deprinderilor de viata independenta ale copiilor, consiliere sociala, facilitarea comunicarii copiilor cu parintii plecati, suport emotional/psihologic, consiliere vocationala etc. in vederea dezvoltarii rezilientei copiilor si sprijinirii traversarii perioadei de separare de parinti. – sub-activitate obligatorie

2. Sprijin pentru copiii care participa la activitatile de la punctul 1 si care sunt inscrisi la o forma de educatie (gradinita/scoala) prin asigurare hrana, rechizite si materiale educative, asigurare echipamente si materiale destinate activitatilor recreative/sportive, alte forme de sprijin.

3. Sprijin pentru copiii care participa la activitatile de la punctul 1 si care sunt inscrisi la o forma de educatie (gradinita/scoala) prin asigurare hrana, rechizite si materiale educative, asigurare echipamente si materiale destinate activitatilor recreative/sportive, alte forme de sprijin.

4. Dezvoltarea de parteneriate intre scoli, autoritati locale, institutii locale, ONG-uri si comunitate pentru a contribui la o mai buna identificare, protectie si monitorizare a copiilor aflati in aceasta situatie, precum si in scopul asigurarii sustenabilitatii din perspectiva institutionala si/sau financiara. Se va incuraja crearea de structuri comunitare consultative2 sau, acolo unde exista, activarea/revitalizarea acestora.

5. Campanie de informare si constientizare a: parintilor, persoanelor in grija carora raman copiii, specialistilor, copiilor si publicului larg in ceea ce priveste obligatiile legale care le revin parintilor la plecarea din tara (obligatia delegarii temporare a autoritatii parintesti in situatia plecarii ambilor parinti / parintelui unic sustinator al familiei monoparentale) si efectele negative ale plecarii parintilor asupra copiilor ramasi acasa – nivel regional.

Buget

Buget:
– pentru un proiect mic 300.000 euro
– pentru un proiect mare 1.000.000 euro

Procent finantare nerambursabila:
   – 100% pentru ONG-uri;
   – 95% pentru beneficiari privati;
   – 98% / 85% institutii publice.

Documentatie

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top