Premiu pentru Integrare Sociala

Premii in bani pentru proiecte de integrare sociala inovatoare si eficiente

Obiectivele programului

Premiul pentru Integrare Sociala este acordat la fiecare doi ani, inca din 2007, si are ca obiectiv incurajarea dezvoltarii societatilor civile din tarile Europei centrale si de sud-est. De asemenea, Premiul doreste sa aduca recunoastere publica proiectelor de integrare sociala care produc o schimbare in bine in regiunea mentionata mai sus.

Solicitanti eligibili

Premiul se adreseaza organizatiilor non-profit, administratiilor publice, membrilor societatii civile, comunitatilor religioase, initiativelor private sau reprezentantilor media din urmatoarele tari: Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Activitati eligibile

Tu ce ai schimba?
Echipa Fundatiei ERSTE va arata cum orice persoana isi poate atinge obiectivele daca isi doreste cu adevarat. Doi membri ai echipei Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala vor demara un tur pe bicicleta, calatorind in 6 din tarile participante pentru a discuta despre integrare sociala cu organizatiile neguvernamentale locale si cu reprezentantii media si a-i incuraja sa se inscrie in competitie. Acestia vor pleca din Viena pe 8 octombrie si vor strabate timp de 2 saptamani Europa centrala si de sud-est, facand opriri in 10 orase de pe traseu: Bratislava, Pecs, Osijek, Vukovar, Brcko, Belgrad, Pancevo, Timisoara, Szeged si Budapesta.

Proiectele inscrise vor fi evaluate pe baza urmatoarelor criterii:

* Impactul proiectului la nivelul integrarii sociale
* Eficacitate si calitate
* Aspecte inovatoare
* Sustenabilitate
* Numarul si implicarea beneficiarilor.

Conditii de finantare
610.000 Euro este valoarea totala a premiilor in bani care vor fi oferite proiectelor de integrare sociala inovatoare si eficiente din cele 12 tari participante. Pentru a arata ca fiecare dintre noi poate produce o schimbare, o echipa a Fundatiei ERSTE va strabate pe bicicleta o distanta de peste 1.600 km, trecand prin 6 tari si facand opriri in 10 orase, printre care si Timisoara.

Premiile vor fi decernate in iunie 2011. Pe langa sprijinul financiar, Fundatia ERSTE va finanta promovarea in mass-media, timp de doi ani, pentru toate proiectele finaliste.

Termene limita

Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 15 decembrie 2010.

Finantator: Fundatia ERSTE
Sursa: Fundatia ERSTE
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.