Finanțări nerambursabile pentru proiecte culturale sesiunea II/2021

dansator.jpg

Administrația Fondului Cultural Național informează operatorii culturali că pe 1 martie se va deschide aplicația și va fi posibilă demararea înscrierii proiectelor pentru sesiunea II/2021.

Întrunit pe 8 februarie consiliul AFCN a definit cadrul de desfășurare, stabilind ariile, prioritățile și plafoanele de finanțare pentru fiecare arie. Aceste informații vor fi comunicate în data de 1 martie pentru a oferi celor interesați posibilitatea de a-și configura din timp ofertele culturale. Sesiunea de finanțare nu va începe decât după ce va fi promulgată legea bugetului. Doar atunci vom putea fi în măsură să anunțăm bugetul alocat și calendarul de derulare al sesiunii.

„Împreună cu colegii din Consiliu am revizuit prioritățile și ariile de finanțare și am făcut o schită de buget pentru ca echipa AFCN să poată anunța informațiile necesare deîndată ce se confirmă disponibilitățile bugetare. Consiliul a decis introducerea în această sesiune a programelor multianuale, care au lipsit în sesiunea anterioară și care se vor putea desfășura pe 24 de luni” a precizat Horea Avram, președintele consiliului. „Ca răspuns la propunerile formulate de operatorii culturali, de evaluatori și de membrii Consiliului, Ministrul Culturii a emis ordinul nr. 3461 din 10 decembrie 2020 pentru modificarea Normelor metodologice privind organizarea şi funcționarea comisiilor, procedura de selecție a programelor, proiectelor şi acțiunilor culturale, în vederea acordării de finanțări nerambursabile din Fondul Cultural Național, precum şi de soluționare a contestațiilor, aprobate prin Ordinul ministrului culturii şi patrimoniului național nr. 2.231/2011. Acest ordin introduce o serie de modificări în procedura de selecție a proiectelor, printre care aș dori să menționez reducerea la 10 puncte a diferenței acceptate între punctajele acordate de cei trei evaluatori” a mai adăugat Horea Avram.

Puteți consulta versiunea actualizată a normelor pe pagina de Internet a AFCN la secțiunea Legislație. Întrucât AFCN nu aplică în procedura de finanțare o schemă de minimis sau de ajutor de stat nu sunt eligibile pentru finanțarea nerambursabilă din Fondul Cultural Național proiectele cofinanțate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis/de ajutor de stat.

Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online începând cu 1 martie ora 14:00. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale va fi comunicat odată cu anunțarea bugetului și a calendarului de finanțare.

Sursa: Administrația Fondului Cultural Național

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top