Finantari pentru startup-uri blockchain, printr-un nou fond de 100 milioane de dolari

Blockchain_Black.jpg

Cinci startup-uri blockchain care s-au finantat prin intermediul ICO (oferta initiala de monede) au creat un fond de investitii de 100 de milioane de dolari pentru a ajuta alte proiecte care se bazeaza pe tehnologia criptomonedei Ethereum.

Denumit Ethereum Community Fund (ECF), fondul este sustinut startup-urile OmiseGO, Golem, Cosmos, Maker, Raiden si de fondul de investitii japonez Global Brain, scrie TechCrunch.

Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum detine un rol de consultant in acest fond, oferind sfaturi startup-urilor din domeniul criptomonedelor care vor obtine finantare de la ECF.

Cele cinci startup-uri sunt vizibile pe piata criptomonedelor, capitalizarea monedei digitale OmiseGO (OMG) fiind de 1,8 miliarde de dolari.

De asemenea, criptomoneda startup-ului Golem (GNT) detine o capitalizare de aproape 370 milioane de dolari, in timp ce moneda virtuala a celor de la Maker (MKR) are o capitalizare de circa 718 milioane de dolari.

Ethereum Community Fund va oferi finantari sub forma de burse pentru startup-urile care realizeaza proiecte pe baza tehnologiei din spatele criptomonedei Ethereum.

ECF nu ofera detalii despre burse in acest moment, insa potrivit TechCrunch, aceste ar putea varia de la 50.000 dolari la 500.000 de dolari, in functie de potentialul startup-urilor.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.