Finanţările nerambursabile acordate asociaţiilor şi fundaţiilor de către municipiul Bistriţa au fost reduse la jumătate

bistrita_primaria.jpg

Primăria municipiului Bistriţa a anunţat că demarează, începând cu data de 24 aprilie, sesiunea de depunere de proiecte pentru finanţări nerambursabile acordate în baza Legii 350/2005, bugetul alocat fiind aproape la jumătate faţă de cel de anul trecut.

Proiectele pot fi depuse de către asociaţiile, fundaţiile sau persoanele fizice interesate până în data de 13 mai, iar obiectivul prioritar stabilit pentru anul 2019 este dinamizarea Târgului Mare al Bistriţei, ce urmează să aibă loc în perioada 23 august – 1 septembrie. Bugetul total anunţat de primărie este de 300.000 lei, pentru opt domenii, din care 60.000 lei pentru cultură, 55.000 lei pentru sport şi 40.000 lei pentru social.

Anul trecut, Primăria Bistriţa a organizat trei sesiuni de depunere de proiecte pentru finanţări nerambursabile, în urma cărora au fost selecţionate 49 de proiecte, în valoarea totală de 623.000 lei.

Potrivit raportului final cu privire la contractele de finanţare nerambursabilă încheiate anul trecut de municipalitate, publicat pe site-ul primăriei, două dintre proiectele declarate câştigătoare nu au mai fost realizate, astfel că suma totală cheltuită a fost de aproximativ 550.000 lei.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.