Finantele pregatesc lansarea programului Kogalniceanu II, destinat IMM-urilor

cec1.jpg

restante, crediteDupa negocieri cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM acare au durat circa 4 luni, Finantele au elaborat proiectul de OUG care va duce la demararea programului Kogalniceanu II. Potrivit unor surse apropiate negocierilor, FNGCIMM a insistat ca procedurile sa fie asemanatoare celei din programul Prima Casa, iar marja la credite sa nu depaseasca cu 4 p.p. dobanda Robor. 

Potrivit proiectului, Ministerul Finantelor Publice este autorizat sa mandateze Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A.- IFN (F.N.G.C.I.M.M.), in vederea emiterii de garantii in numele si in contul statului, in favoarea bancilor creditoare care urmeaza sa acorde credite I.M.M.-urilor definite potrivit Legii nr. 346/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, eligibile in cadrul Programului.

Fata de Programul Mihail Kogalniceanu, s-a urmarit scurtarea timpului necesar acordarii finantarilor garantate de stat si un acces mai rapid Ial MM-urilor la capitalul de lucru. De asemenea, programul tinteste IMM-urile care au un business sustenabil si a caror activitate are un efect multiplicator mai mare in economia reala. 

Mai multe detalii: Economie.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.