Angajamentele Guvernului in fata FMI, pentru urmatorii doi ani: Lista completa a noilor taxe, privatizarile, concedierile

lista.jpg

listaGuvernul Romaniei s-a angajat sa extinda colectarea contributiilor sociale la anumite categorii de persoane si sa continue procesul de privatizare si restructurare a unor companii de stat. Reamintim ca in 27 septembrie FMI a aprobat un nou acord de asistenta financiara pentru Romania, de aproape doua miliarde de euro, la care se adauga inca doua miliarde de euro de la Comisia Europeana, in acorduri de precautie, autoritatile de la Bucuresti alegand sa traga transele numai daca vor avea nevoi suplimentare de finantare.

Fonduri europene: identificarea corectiilor financiare

  • Guvernul trebuie sa pregateasca proiectii financiare pe termen mediu “care identifica in mod corespunzator implicatiile fiscale ale proiectelor finantate de UE, inclusiv nevoile de co-finantare, corectiile financiare si cheltuielile neeligible”. Termen: mijlocul lunii octombrie 2013. 
  • Guvernul trebuie sa prioritizeze mai bine proiectele de capital si sa le mute de la finantarea din resurse interne la cea din surse UE, ceea ce “ar putea contribui la imbunatatirea deficitului fiscal si la cresterea absorbtiei fondurilor UE “. Unitatea de evaluare a investitiilor, din cadrul Ministerului Finantelor Publice, va contribui la consolidarea controlului calitatii in pregatirea, stabilirea prioritatilor, evaluarea si managementul noilor proiecte de investitii publice. 

Mai multe detalii: Economie.hotnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.